Urmărește emisiunea live
Daniel Funeriu, supărat pe Ambasada Suediei, după mesajul despre ciori și mucurile de țigară. ”Întreabă-i pe miniștrii tăi!”
Data publicării:
Autor: Irina Constantin
WhatsApp
Mesajele virale ale Ambasadei Suediei nu sunt pe placul tuturor. Îi displac și fostului ministru Daniel Funeriu. 

Daniel Funeriu mărturisește, într-o postare pe Facebook, că, dacă ar mai fi fost în Guvern, i-ar fi luat ”tare de tot” pe reprezentanții Ambasadei Suediei la București, din cauza postărilor făcute pe rețeaua socială. El consideră că viziunea postărilor este jignitor de superficială și dezvăluie o discuție purtată cu o personalitate suedeză, care-i cerea să rezolve problema cerșetorilor români. 

Iată ce scrie Daniel Funeriu, pe Facebook: 

”Nu mi-au plăcut deloc postările Ambasadei Suediei în care făceau mişto de diferite aspecte ale vieții (şi politice) din România. Dacă aş fi fost în guvern i-aş fi luat tare de tot. Îmi displace şi ultimul lor anunț. Faptul în sine (antrenarea unor păsări să curețe oraşul de mucuri de țigară) e interesant. Dar expunerea lui de o ambasadă mi se pare expresia unei viziuni jignitor de superficiale a relațiilor cu România. Apropo de Suedia: o mare personalitate suedeză, prieten foarte apropiat, mă sună când eram ministru: "Dane, de ce guvernul vostru nu face nimic împotriva cerşetorilor români din Suedia? Nu mai suport!". L-am întrebat: e cerşitul legal în Suedia? Mi-a spus că da (nu ştiu care e adevărul). Răspunsul meu a fost: ce-ați ajuns voi, nație de vikingi care înfricoşau lumea? Nu reuşiți să rezolvați problema cu câteva mii de amărâți? Întreabă-i pe miniştrii tăi!” a scris fostul ministrul Daniel Funeriu, pe Facebook. 

Citește și: Ambasada Suediei la București: În orașul Södertälje, ciorile au fost învățate să adune mucuri de țigară / video

O companie suedeză se folosește de inteligența ciorilor pe care le instruiesc să adune mucurile de țigară aruncate de oameni pe străzi, reducând cu aproximativ 75% cheltuielile care în mod normal ar fi fost suportate de comunitatea locală. Ideea îi aparține lui Christian Günther-Hanssen, fondatorul companiei Corvid Cleaning, care se folosește de această metodă de curățenie în Södertälje, un oraș din apropiere de Stockholm, scrie The Guardian. Conform sursei citate, păsările inteligente participă ”voluntar”, adică nu sunt forțate în niciun fel să facă asta, în schimb, sunt recompensate cu hrană ori de câte ori aduc un chiștoc la mașina special construită în acest scop. Citește mai mult aici

Între timp, în București, primarul Nicușor Dan caută o ”soluție” pentru ciorile deranjante din parcul Cișmigiu. Proiectul are alocați 500.000 de lei. ”Unul dintre proiectele care a câștigat a fost cel care caută o soluție pentru miile de ciori din Cișmigiu, bucureștenii fiind deranjați de mizeria pe care acestea o fac la locurile de joacă, pe bănci, pe alei, pe statui. Proiectul a câștigat 500.000 lei, buget TOTAL pentru rezolvarea problemei. Prima parte presupune realizarea unui studiu, care va costa 50.000 – 100.000 lei. Atribuirea se va face prin achiziție publică, iar prețul va rezulta din achiziția publică. Studiul va propune soluția care va fi implementată și pe care vor fi cheltuiți, dacă e nevoie, restul de bani.” scria primarul general, într-o clarificare. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel