Data actualizării:
Data publicării:

Daniel Fried: Kathleen Kavalec e un ambasador excelent. Sunteți norocoși că o aveți

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Stiri
WhatsApp
Inquam Photos / George Călin
Inquam Photos / George Călin
Daniel Fried, fost ambasador al SUA în Polonia și membru al National Security Council în administrațiile Bill Clinton și George W. Bush, a oferit în exclusivitate un interviu DefenseRomania în care a vorbit inclusiv despre Republica Moldova.

În interviul acordat, diplomatul a vorbit și de foști ambasadori americani în România, în contextul în care analistul Bogdan Chrieac, prezent în cadrul interviului, și realizatorul Tudor Curtifan au lăudat munca depusă de actualul ambasador Kathleen Kavalec, dar au amintit și de perioada benefică pentru România în care șefi ai misiunii americane în țara noastră au fost Al Moses sau Adrian Zuckerman.

Toți cei mai sus menționați, prieteni ai României. Ambasadorul Daniel Fried confirmă munca depusă de Kathleen Kavalec, amintind că pe cei doi îi leagă și o relație de prietenie.

„Ambasadorul Kavalec și cu mine suntem vechi prieteni și colegi. Lucrăm împreună de ani de zile. Sunteți norocoși să aveți un ambasador de o asemenea calitate. Ați avut ambasadori de înaltă calitate, de fapt. De foarte bună calitate”, a punctat ambasadorul Daniel Fried.

Daniel Fried spune că l-a cunoscut și pe Al Moses, cel care a insistat mult pentru integrarea țării noastre în NATO, dar a avut cuvinte de laudă și despre republicanul Adrian Zuckerman, salutând faptul că vorbește foarte bine limba română. Adrian Zuckerman este fost ambasador al SUA la București și o prezență constantă în studiourile DefenseRomania și DC Media Group.  

Daniel Fried amintește totodată că doi președinți americani, unul democrat și altul republican au jucat un rol decisiv pentru aderarea României la cea mai puternică alianță militară defensivă din istorie - NATO și la clădirea parteneriatului strategic cu SUA.

„Da. L-am cunoscut bine (n.r. pe Al Moses). A insistat mult. Apoi George W. Bush a luat decizia în privința României, a țărilor baltice. Așadar, ați avut doi președinți americani, unul democrat și unul republican, cu politici destul de identice. 

Amândoi credeau într-o Europă liberă și în pace. Amândoi au crezut în încercarea de a dialoga cu Rusia. Partea asta nu a funcționat prea bine, dar nu-mi pare rău că am încercat. Creșterea Europei și o Europă liberă au funcționat”, a punctat Daniel Fried. 

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel