Daniel Cristea-Enache: Să nu se mai predea Dostoievski, o greşeală
Autor: Flaviu Predescu | Publicat pe: 14 Martie 2022, 08:08
WhatsApp
Sâmbătă, 12 martie, în cadrul emisiunii De Ce Citim, Despre politică și literatură, criticul literar Daniel Cristea-Enache s-a arătat împotriva persecutării culturii ruse din cauza acțiunilor actualilor conducători politici ai Rusiei.

„Eu nu sunt de acord să „cancelăm” (ștergem) toată cultura rusă, să-l scoatem pe Dostoievski să nu se mai preda la nu știu ce universitate din Italia. Este o formă de nevroză, după părerea mea, în care nu distingem între un regim politic cum este cel din Rusia de azi și o stare de firesc, normalitate și de performanță culturală.”, a subliniat Daniel Cristea-Enache.

 Război Rusia - Ucraina. Ce TREBUIE să facă intelectualii ruşi

Criticul literar Daniel Cristea-Enache a vorbit, în cadrul emisiunii „De Ce Citim“, de la DC News, despre poziția pe care trebuie să o ia intelectualii din Federația Rusă:

„Ideea aceasta că sunt lucruri mai importante pentru noi, precum opera personală, cariera, un premiu, un succes sau o funcție decât această raportare directă, onestă și de bun simț la realitate, această idee mi se pare totalmente perdantă pentru un intelectual. Un intelectual trebuie să se implice, trebuie să fie atent la ceea ce se întâmplă. Dacă este intelectual rus trebuie să protesteze împotriva războiului, să folosească toate pârghiile pe care le mai are, că acum s-a blocat toată presa independentă în Rusia, și să-și facă auzită vocea, nu să pretindă că nu e un război, ci o operațiune specială, și să aproximeze situația refugiindu-se într-un anumit limbaj.

G Ad:

Intelectualii, oamenii de cultură și oamenii de știință, toate vocile acestea care contează într-un domeniu, trebuie să se raporteze într-un mod direct la ceea ce se întâmplă, mai ales că toate mijloacele de informare ne aduc informația în valuri și numai dacă nu vrei, poți să spui că nu ști ce se întâmplă acum în Ucraina.“, a spus, la DC News, Daniel Cristea Enache.

Actriţa Mila Kunis spunea că e din Rusia, deşi s-a născut în Ucraina. Motivul pentru care o făcea

Actriţa Mila Kunis, măritată cu Ashton Kutcher, a mărturisit într-un interviu recent că, deşi este născută în Ucraina, le spunea oamenilor că este din Rusia. După atacarea Ucrainei de către Rusia, actriţa a spus şi care era motivul pentru care făcea asta. 

"Oamenii veneau către mine şi spuneau 'Oh, eşti din Europa de est'. Eu le spuneam că sunt din Los Angeles şi îi întrebam la ce se referă. Toată viaţa mea am fost din Los Angeles", a declarat Mila Kunis, conform Huff Post. 

VEZI MAI MULTE AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro
Astrosens.ro
Astrosens.ro