Daniel Cristea-Enache, premiul Uniunii Scriitorilor din România pentru Cartea de critică, eseu și istorie literară
Data publicării:
Autor: Flaviu Predescu
WhatsApp
Daniel Cristea Enache
Daniel Cristea Enache
Criticul literar Daniel Cristea-Enache a obținut premiul Uniunii Scriitorilor din România pentru Cartea de critică, eseu și istorie literară, pe anul 2019, pentru cartea Linia de contur, publicată la Editura Spandugino. Juriul l-a avut ca președinte pe reputatul critic literar Mihai Zamfir.

Născut în 19 februarie 1974, Daniel Cristea-Enache este conferențiar universitar la Facultatea de Litere din cadrul Universității București, cronicarul literar al revistei România literară dar și colaborator la DC News, coautor al emisiunii De Ce Citim și realizatorul rubricii Literatura de azi, publicând câte o cronică literară în fiecare duminică.  

Vestea primirii premiului l-a emoționat

„Scuzați calitatea pozei, dar sunt emoționat și-mi tremură mâinile...

Mulțumiri juriului format din Mihai Zamfir (Preşedinte), Gabriela Gheorghişor, Ioan Holban, Angelo Mitchievici, Ovidiu Pecican, Cornel Ungureanu şi Răzvan Voncu. Mulțumiri Editurii Spandugino pentru felul cum a editat 'Linia de contur'. Mulțumiri dlui Nicolae Manolescu, pentru rândurile generoase de pe coperta 4” a scris Daniel Cristea-Enache, pe pagina sa de Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel