Data publicării:

Daniel Chiţoiu, despre anularea primei sesiuni de înregistrare în schema minimis

Autor: Crişan Andreescu, crisan_andreescu | Categorie: Politica
WhatsApp
chitoiu
chitoiu

Liberalul Daniel Chiţoiu a decis sesiunii de înregistrare on-line a schemei de minimis pentru IMM-uri şi reluarea ei ulterioară, după ce pagina de web dedicată acesteia a fost epuizată în puţine minute, relatează Mediafax.

Pagina de internet a Ministerului Finanţelor dedicată schemei de minimis pentru IMM-uri, epuizată în puţine minute, a fost accesată de către 20.225 de persoane, iar restul celor interesaţi nu au mai putut intra pe site deoarece limita tehnică a echipamentelor IT "era deja atinsă", susţine ministerul

 "Din primele investigaţii a rezultat faptul că resursele IT alocate schemei de minimis au fost insuficiente în urma anticipării greşite a numărului mare de firme care sunt interesate. Astfel, au apărut blocaje şi mesaje de eroare în accesarea paginii de internet dedicate schemei de minimis", explică ministrul Daniel Chiţoiu.

 Pentru a elimina suspiciunile care ar fi putut să apară în urma acestui incident acesta a dispus anularea sesiunii de înregistrare on-line. "Am decis ca sesiunea de înregistrare on-line desfăşurată astăzi pentru schema de minimis sa fie anulată şi reluată ulterior pentru a oferi egalitate deplină de şanse tuturor IMM-urilor interesate să înregistreze cereri de finanţare, eliminând orice suspiciune cu privire la corectitudinea derulării acestei proceduri", a mai adăugat Chiţoiu.

 Miercuri dimineaţă, mai mulţi întrepinzători au reclamat că secţiunea dedicată schemei de minimis în valoare maximă de 500 milioane lei s-a blocat după deschidere, iar la scurt timp procesul de selecţie a fost declarat închis, aceştia nemaiputând aplica pentru ajutorul financiar, potrivit Mediafax.

Într-un comunicat transmis ulterior, ministerul susţine că, în urma investigaţiilor preliminare proprii şi a datelor furnizate de către Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS) şi de autorităţile competente din domeniul siguranţei IT, care au participat la monitorizarea întregii proceduri de înregistrare online a cererilor, a rezultat că, la ora 8:30, serverele MFP au înregistrat 52.000 de cereri de conectare pentru toate aplicaţiile MFP, inclusiv pentru schema de minimis.

 Totodată, în intervalul 8:30 - 8:36, un număr de 20.225 de persoane au intrat pe pagina de internet a MFP dedicată schemei de minimis, iar 3.164 de persoane dintre acestea completau formularul în perioada acestor minute.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel