Daniel Băluță, primarul Sectorului 4, vrea Parcul Tineretului pentru reamenajare
Autor: DCNews Team | Publicat pe: 25 iul 2018, 09:53
WhatsApp
După ce a transformat în locuri de poveste parcurile "Lumea Copiilor" și "Orășelul Copiilor", Primăria Sectorului 4 vrea să-i redea și Parcului Tineretului strălucirea de altă dată.

Pentru aceasta, Consiliul acestei zone administrative va solicita Consiliului General al Municipiului București (CGMB), în baza unei Hotărâri aflate pe ordinea de zi a ședinței extraordinare de azi, 25 iulie, transmiterea acestui parc, din administrarea ALPAB (Administrația Lacuri Parcuri și Agrement București), în cea a Consiliului Local Sector 4.

"În Sectorul 4 se desfășoară un amplu program de investiții și amenajări ale spațiilor verzi aflate la limita sa teritorial administrativă, cu scopul asigurării unui mediu de viață sănătos pentru comunitate, pentru punerea în valoare a naturii și mediului înconjurător și crearea unui spațiu de recreere adecvat pentru cetățenii municipiului București", se arată în expunerea de motive a Primarului Sectorului 4, Daniel Băluță, care stă la baza Hotărârii Consiliului privind transmiterea către CGMB a cererii de preluare a administrării Parcului Tineretului.

Conform documentului care va fi supus, azi, aprobării Consiliului Local al Sectorului 4, Primarul Daniel Băluță va fi împuternicit să efectueze, prin aparatul său de specialitate, toate operațiunile pentru demararea și derularea lucrărilor de amenajare a Parcului Tineretului.
"Parcul Tineretului se află lângă Parcurile Lumea Copiilor și Orășelul Copiilor aflate în administrarea Sectorului 4 și prin această trecere în administrarea Primăriei Sectorului 4 ar putea beneficia de o soluție unitară la nivelul programului de amenajări a spațiilor verzi ca și celelalte două zone verzi învecinate", subliniază primarul Daniel Băluță.

Parcul Tineretului are o suprafață de 83 de hectare, fiind una din cele mai mari zone verzi din București. Situat de-a lungul Bulevardului Dimitrie Cantemir, parcul oferă căi de acces dinspre Calea Șerban Vodă, Bulevardul Brâncoveanu, Șoseaua Mihai Bravu și Bulevardul Tineretului. Această zonă verde a fost prevazută în schiţa de sistematizare a Capitalei încă din 1935, dar realizarea lui a început în anul 1965 şi lucrările au durat până în 1974.

Vezi si: Operațiunea rabla, Sectorul 4. Mașinile abandonate și nerevendicate, evaluate și scoase la licitație

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?