Dani Oțil, mesaj pentru oamenii care vor să arate că țin Postul Crăciunului
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Dani Oțil
Dani Oțil
Dani Oțil are un mesaj pentru oamenii care țin Postul Crăciunului.

Dani Oțil a vorbit despre fățărnicia unora care spun că țin Postul Crăciunului.

„Eu, ca proprietar de restaurant, aș vrea să-i îndrum pe cei care chiar vor să țină post. Una este să-l ții și alta este să arăți că-l ții”, a zis Dani Oțil. Apoi, a venit cu un exemplu de dialog între un ospătar și un om care vine la restaurant să mănânce în post:

„Ospătare, ceva de post aveți? Eu țin post. Bine, la amantă merg pentru că na... e cu carne”.

„De ce vor oamenii să ne spună că țin post și suferă în post?”, a mai spus Dani Oțil.

Vai, aș lua patru burgeri, domnule ospătar, dar țin post și acum fac sacrificiul suprem. Dacă aveți o cruce în spate să mă răstignească Dani... și să bage patru cuie în mine... Eu aș mânca burgeri, dar acum trebuie să mănânc fasole...”, a continuat Dani Oțil dialogul imaginar de la restaurant.

„Bă, dacă ții post, ține pentru tine și pentru legătura ta (n.r - cu divinitatea)! Nu mai spune tuturor ce ai mânca și cu cine ai face dragoste, cu cineva care nu e soția ta, că până la urmă e post!”, a mai spus Dani Oțil.

VEZI ȘI: Postul Crăciunului: Cele patru alimente care au proteine complete. Dr. Hâncu: Conțin toți aminoacizii

Dr. Anca Hâncu, nutriționist, doctor în medicină, a vorbit despre meniul ideal în Postul Crăciunului.

„În această perioadă, se exclud proteinele și grăsimile de origine animală. În mod natural, scade sațietatea și crește senzația de foame. Și atunci, tendința firească a multor persoane care țin post, este să crească aportul de dulciuri, de diverse plăcinte, biscuiți, chec de post. S-ar putea, ca la finalul perioadei de post, să existe două-trei kilograme în plus”, a zis Anca Hâncu, doctor în medicină.

Variante sănătoase în Postul Crăciunului

„Sunt câteva alimente care conțin proteine de origine vegetală pe care este bine să le aveți la fiecare masă în diverse combinații. Vorbim de leguminoase - faimoasa fasole, linte, mazăre, năut, apoi semințe, cum ar fi de chia, cânepă, dovleac, susan. Vorbim și de oleaginoase cum ar fi nucile, migdalele, alunele, alunele de pădure. Vorbim și de vegetale: sparanghel, spanac, ciuperci. Mai sunt și cerealele, și pseudocerealele, cum ar fi amarantul și hrișca. Chiar dacă toate aceste proteine de origine vegetală nu conțin toți aminoacizii esențiali, când le vom combina, vom avea, la finalul zilei, o alimentație corectă”, a mai spus specialistul la Antena 1 în emisiunea Neatza cu Răzvan și Dani.

Cele patru alimente care au proteine complete

„Cânepa, amarantul, hrișca și soia sunt cele care au proteinele complete. Conțin toți aminoacizii. E bine să fie incluse în alimentație. De exemplu: soia cu varianta cu tofu.”, a mai zis Anca Hâncu.

„O budincă făcută dintr-o băutură de migdale sau de cocos, amestecată cu fulgi de ovăz, de orz sau de hrișcă și cu câteva fructe: afine, zmeură. Mai punem câteva migdale și avem un mic dejun foarte gustos. Putem presăra puțină scorțișoară. La prânz putem servi o supă cremă de linte, apoi o mâncare de hrișcă cu ciuperci sau o supă cremă de ciuperci cu niște paste de linte, cu dovlecel. Seara putem servi o mămăliguță cu sos de roșii la care adăugăm niște tofu sau niște pâine prăjită de secară, cu zacuscă, și cu tofu. Ca gustare, între mese, ar putea fi un dovleac copt, un măr copt, o gutuie coaptă sau câteva migdale, sau o băutură tot de migdale”, a mai spus Anca Hâncu.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel