Dani Oțil, mesaj pentru David Popovici, tânărul care a ”bătut sistemul”: Scuze! Te vom tăvăli
Autor: Rodica Mitu | Publicat pe: 22 iun, 23:33
WhatsApp
Inquam Photos / Alex Nicodim
„Scuze, David Popovici!”, a transmis Dani Oțil.

„Scuze, David Popovici!  În numele meu, al colegilor de media care și-au adus aminte abia acum că avem și sportul intitulat înot în România. Te vom peria două săptămâni. Apoi, dacă ratezi o finală sau te accidentezi, te vom tăvăli. Dar tu ești băiat deștept. Te-am auzit la primul live de la Neatza acum un an. Ne-ai dat pe spate la doar 16 ani. Nu semeni cu fotbaliștii majori cu care umplem grupajele de știri”, a scris, miercuri, Dani Oțil pe contul său de Facebook.

„Ne cerem scuze pentru felul în care arată bazinele din România. Ne cerem scuze pentru că nu ți-am oferit nimic, dar acum îți cerem. Tu vei lua poate argint, cândva... Noi te vom întreba de ce nu aur... Tu vei lua bronz... Noi te vom întreba de ce nu aur. Nu ne va interesa dacă te doare ceva sau dacă mai suporți să te antrenezi la ora la care alți copii de vârsta ta se întorc de la club”, a continuat mesajul Dani Oțil.

„O să uităm orele tale de antrenament, munca părinților tăi, etc... Ne va interesa să ai steagul pe cască. Și să îl tragi prin apă pe ăla de îl pune grafica tv. Tu să nu ne bagi în seamă. Semnează cu sponsori, câștigă bani, apari în reclame. Nu ne datorezi nimic. Ne poți ajuta într-un singur fel: între copiii noștri mai sunt câțiva ca tine, dar pe care îi vom îneca de mici. Am mai înecat până la tine.

Tu ești superman. Nu pentru că ai bătut recorduri. Pentru că ai bătut sistemul. 

G Ad:

Noi suntem 20 de milioane. Lucrăm de 30 de ani la un sistem care să te încurce. Să te bată. Ne-ai bătut. Scuze, David Popovici!”, a conchis Dani Oțil.

Cum se descrie David Popovici: Un puști care înoată repede, un tip banal care e capabil să facă lucruri extraordinare

Înotătorul David Popovici (17 ani) a obținut cea de-a doua medalie de aur la Mondialele de Natație de la Budapesta. După titlul câștigat la 200 metri liber, s-a impus categoric și în finala probei de 100 metri. Rezultatul este unic în istoria natației românești, Popovici devenind primul înotător român care devine campion mondial în probe masculine de natație. În plus, el este și deținătorul recordurilor mondiale de juniori la ambele probe.

David Popovici s-a arătat încântat de faptul că evoluția sa a fost transmisă la televiziune. „Mă bucur că milioane de oameni m-au urmărit. Sper că v-am făcut pe toți mândri. Urmează o vară plină, un sezon competițional încărcat, dar pe care abia îl aștept”, a mai spus românul, care se pregătește de alte trei competiții de top, campionatele europene și mondiale de juniori și cele europene de seniori.

David Popovici a susținut că nu s-a pregătit „extraordinar de tare” pentru acest mondial, ceea ce îl face și mai optimist în ceea ce privește rezultatele din viitor.

„Aș minți dacă aș spune că nu am fost într-o stare bună, într-o formă competițională bună. Am fost, numai că nu știam. Și cred că este un lucru bun că pot să mă surprind în continuare”, a spus David Popovici.

La vârsta de 17 ani, David Popovici a vorbit cu multă maturitate despre efectele pe care rezultatele sale le pot avea asupra copiilor din România, asupra dezvoltării sportului. „Înotul este un sport foarte sănătos. Susțin absolut orice sport, orice copil sau părinte, care vrea să se apuce de un sport, sau părinte care vrea să îl trimită să facă un sport. Sportul este cel mai bun ambasador și o populație, o societate educată din punctul ăsta de vedere este una sănătoasă și gata să înfrunte și alte probleme din alte domenii”, a mai spus David Popovici la televiziunea publică.

Întrebat cum s-ar descrie, David Popovici a răspuns astfel: „Un puști care înoată repede, un tip banal care e capabil să facă lucruri extraordinare și să inspire oameni, alături de oameni extraordinari în spatele lui.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro
Astrosens.ro
Astrosens.ro