Dani Alves, condamnat pentru viol, a rămas fără statutul de legendă a FC Barcelona
Data publicării:
Autor: Sonia Baciu
WhatsApp
FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres
Brazilianul Dani Alves nu mai este ”legendarul” formației FC Barcelona, după ce a fost condamnat la 4 ani și jumătate pentru viol.

Clubul spaniol FC Barcelona i-a retras lui Dani Alves statutul de legendă, de care beneficiază peste 100 de jucători care au jucat de-a lungul timpului tricoul ”blaugrana”, de la înființarea acestei grupări, pe 29 noiembrie 1899, informează presa spaniolă, notează Agerpres.

Alves a fost eliminat și din secțiunea ”Jucători legendari” de pe site-ul oficial al Barcelonei.

FC Barcelona a acționat cu prudență în această decizie, menținând prezumția de nevinovăție a internaționalului brazilian, care a fost arestat preventiv pe 20 ianuarie 2023, în așteptarea procesului său, care s-a desfășurat luna aceasta și s-a încheiat cu o condamnare la patru ani și jumătate de închisoare pentru viol.

Campioana en titre a Spaniei a făcut efectiv acest act simbolic de a-l înlătura pe Dani Alves dintre legendele sale după ce sentința acestuia a fost definitivă, pe 22 februarie, scrie cotidianul catalan Sport.

Reacția cu privire la condamnarea lui Alves s-a simțit și în Brazilia, unde statuia care îl reprezenta pe cel mai titrat jucător din istoria fotbalului profesionist, cu un total de 43 de trofee cucerite pe parcursul carierei sale, a fost acoperită cu folie neagră.

Alves, 408 meciuri în tricoul Barcelonei

Dani Alves a disputat 408 meciuri pentru FC Barcelona în cele opt sezoane și jumătate petrecut pe Camp Nou, perioadă în care a cucerit trei Ligi ale Campionilor, trei Supercupe ale Europei, șase titluri în Primera Division, trei Cupe Mondiale ale Cluburilor, patru Cupe ale Regelui și patru Supercupe ale Spaniei.

Citește și: Fotbalistul Dani Alves a fost condamnat la 4 ani și jumătate de închisoare

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel