Dani Alves a fost eliberat pe cauțiune, la nici o lună de când a fost condamnat la închisoare pentru agresiune sexuală
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Tiberiu Vasile
WhatsApp
Sursa Foto: Agerpres
Sursa Foto: Agerpres
Dani Alves a fost eliberat pe cauțiune, în timp ce face apel la condamnarea sa pentru agresiune sexuală, pe care avocatul victimei a calificat-o drept un "scandal".     

Fostul jucător al Barcelonei a fost găsit vinovat de agresiune sexuală în februarie și a fost condamnat la patru ani și șase luni de închisoare.

Instanța a decis că Alves a violat-o pe victimă în baia unui club de noapte de lux din Barcelona, în ajunul Anului Nou 2022. El a făcut apel împotriva verdictului.

Un tribunal spaniol a decis apoi miercuri că Alves poate fi eliberat pe cauțiune dacă plătește un milion de euro și își predă pașapoartele brazilian și spaniol.

Ester Garcia, avocata victimei lui Alves, a declarat pentru postul de știri spaniol El món a RAC1 că este "surprinsă și indignată" și că va face apel la această decizie.

Ea a declarat. "Este un scandal că l-au lăsat în libertate... Se pare că se face dreptate pentru cei bogați. Au spus că are o capacitate financiară mică în acest moment, dar nu mă îndoiesc că va face rost de milionul de euro de oriunde s-ar afla".

Conform condițiilor acordului de eliberare pe cauțiune, lui Alves îi este interzis să părăsească țara și nu poate să se apropie la mai puțin de 1.000 de metri de victimă sau să încerce să comunice cu ea.

Alves a spus în fața instanței prin videoconferință că nu are nicio intenție de a fugi din țară

Fostul internațional brazilian se află în arest preventiv din ianuarie 2023, când a fost arestat, deoarece a fost considerat că riscă să fugă.

Constituția federală a Braziliei garantează că niciun cetățean brazilian nu poate fi extrădat de către țară.

Inés Guardiola, care îl reprezintă pe Alves, a spus că sportivul a declarat marți în fața instanței prin videoconferință că nu are nicio intenție de a fugi din țară.

De asemenea, procurorul de stat a făcut apel la verdictul inițial și dorește ca pedeapsa cu închisoarea lui Alves să fie majorată la nouă ani.

Conform legislației penale spaniole, o condamnare pentru viol atrage după sine o pedeapsă cuprinsă între șase și 12 ani de închisoare. Sentințele pentru agresiune sexuală variază între unu și cinci ani.

Nu există încă o dată pentru noul proces la o instanță superioară din Barcelona. Acesta poate ajunge apoi la Curtea Supremă din Madrid.

Acesta vine după ce s-a aflat că Barcelona a republicat o pagină despre Alves în secțiunea "legende" a site-ului său.

Alves a câștigat zeci de titluri cu mai multe cluburi, inclusiv cu Barcelona, și a ajutat Brazilia să câștige două Copa America, precum și o medalie olimpică de aur.

El a jucat la a treia sa Cupă Mondială, singurul titlu major pe care nu l-a câștigat, în 2022.

Alves a jucat la Barcelona în perioada 2008-16, contribuind la câștigarea a trei Ligi ale Campionilor, și a revenit pentru scurt timp la club în 2022, conform Sky News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel