Data publicării:

Danemarca va căuta un „instrument legal” pentru a preveni arderea Coranului

Autor: Alexandru Negrici | Categorie: Stiri
WhatsApp
FOTO: Pixabay
FOTO: Pixabay
Guvernul danez va încerca să „găsească un instrument legal” care să permită autorităților prevenirea arderii Coranului în fața ambasadelor altor țări, a declarat duminică ministrul de externe, Lars Lokke Rasmussen, într-un interviu acordat postului național DR, informează Reuters.  

"Incendierile sunt acte profund ofensatoare și nesăbuite comise de puțini indivizi. Acești câțiva indivizi nu reprezintă valorile pe care se construiește societatea daneză", a spus Rasmussen separat într-un comunicat.

„Guvernul danez va explora, prin urmare, posibilitatea de a interveni în situații speciale în care, de exemplu, alte țări, culturi și religii sunt insultate și în care acest lucru ar putea avea consecințe negative semnificative pentru Danemarca, nu în ultimul rând în ceea ce privește securitatea”, a spus el.

Danemarca și Suedia s-au trezit în centrul atenției internaționale, în ultimele săptămâni, în urma protestelor anti-islam în care Coranul, cartea sfântă a musulmanilor, a fost deteriorat sau ars, ofensând musulmanii din întreaga lume.

Ambele țări au spus că deplâng arderea Coranului, dar nu o pot împiedica în temeiul regulilor care protejează libertatea de exprimare.

În declarația sa, Rasmussen a adăugat că orice măsură „trebuie, desigur, să fie făcută în cadrul libertății de exprimare protejate constituțional și într-o manieră care să nu schimbe faptul că libertatea de exprimare în Danemarca are un domeniu de aplicare foarte larg”.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel