Data publicării:

Danemarca și Olanda trimit 14 tancuri Leopard în Ucraina peste câteva săptămâni. Kievul are nevoie de mai multă putere de foc terestră

Autor: Tudor Polojan | Categorie: Stiri
WhatsApp
Fotografie de la Skitterphoto/ Pexels
Fotografie de la Skitterphoto/ Pexels
Olanda și Danemarca au promis să trimită încă 14 tancuri Leopard 2A4 recondiționate în Ucraina în această vară, deoarece cele două țări intenționează să intensifice sprijinul militar, a declarat joi ministrul apărării olandez, Ruben Brekelmans.

Într-o declarație care anunță donația, guvernul olandez a spus că 12 dintre tancuri au fost deja recondiționate și verificate de Rheinmetall din Germania, iar ultimele două urmează să treacă prin testele finale, potrivit Politico.

"Toate cele 14 tancuri vor fi livrate simultan până la sfârșitul verii,” a declarat Ministerul Apărării al Olandei.

Cele două țări au oferit un sprijin militar semnificativ Ucrainei, inclusiv oferind avioanele lor de luptă F-16. Cu toate acestea, Kievul a solicitat de multă vreme mai multă putere de foc terestră, inclusiv sisteme de apărare aeriană, obuze de artilerie și vehicule blindate.

Anul trecut, Olanda, Danemarca și Germania au spus că vor lucra pentru a trimite 100 de tancuri Leopard recondiționate în Ucraina. Guvernul german spune că a trimis 18 tancuri ca parte a contribuției sale.

"Ucraina are nevoie urgentă de mai mult sprijin militar, având în vedere luptele intense de pe câmpul de luptă,” a spus Brekelmans. „Aceste tancuri pot juca un rol important pentru armata ucraineană în a se apăra împotriva trupelor ruse.”, a adăugat el.

Ce sunt tancurile leopard

Tancurile Leopard sunt o serie de tancuri principale de luptă dezvoltate și fabricate de Germania. Acestea sunt cunoscute pentru designul lor avansat, mobilitatea excelentă, puterea de foc și protecția blindajului.

Tancurile Leopard sunt utilizate de numeroase țări din întreaga lume și sunt considerate unele dintre cele mai capabile tancuri principale de luptă disponibile în prezent. Ele joacă un rol esențial în operațiunile militare moderne și sunt un simbol al capacităților tehnologice și de apărare ale Germaniei.

Leopard 1 a fost dezvoltat în anii 1960 și a fost a fost primul tanc principal de luptă modern al Germaniei de Vest după Al Doilea Război Mondial. A fost utilizat de mai multe armate europene și a fost apreciat pentru mobilitatea și fiabilitatea sa.

Leopard 2 a fost dezvoltat ca succesor al Leopard 1 și a intrat în serviciu în anul 1980. Este considerat unul dintre cele mai bune tancuri principale de luptă din lume. Versiunile mai recente ale acestui tanc, precum Leopard 2A4 (modelul pe care Ucraina îl va primi), 2A5, 2A6 și 2A7, includ îmbunătățiri semnificative în ceea ce privește armamentul, protecția blindajului și sistemele electronice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel