Danemarca este prima țară din lume care a suspendat campania de vaccinare împotriva COVID-19
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Elena Didila
WhatsApp
Foto Ilustrativ/Pixabay
Foto Ilustrativ/Pixabay
Daemarca a devenit prima țară din lume care își suspendă programul de vaccinare împotriva COVID-19.

După 15 mai nu se vor mai emite invitații pentru vaccinări, însă oficialii sanitari din țară se așteaptă ca vaccinările să fie reluate la sfârșitul verii.

Medicul-șef al spitalului Central Hospital din Randers, Danemarca, Bolette Soborg, a declarat: „Plănuim să redeschidem programul de vaccinare în toamnă. Acesta va fi precedat de o evaluare profesională aprofundată a cine și când să vaccinăm și cu ce vaccinuri”.

Profesorul de sănătate publică europeană la London School of Hygiene and Tropical Medicine, Martin McKee, a declarat pentru Newsweek: „Să fie clar, Danemarca nu oprește vaccinarea. Oamenii care nu și-au terminat schema completă vor putea în continuare să primească doze. De asemenea, această decizie este văzută ca o pauză în timpul verii, cu precizarea că se va relua în toamnă”.

În februarie, Danemarca a devenit prima țară din Uniunea Europeană care a ridicat toate restricțiile privind COVID.

Decizia a însemnat că cetățenii Danemarcei nu au mai fost obligați să poarte măști de protecție în spațiile interioare iar obligația de autoizolare în urma unui rezultat pozitiv al testului a fost anulată.

2. -imagine fara descriere- (mette-frederiksen_19217700.jpg)

La baza justificării acestei decizii a stat rata mare de vaccinare din țară

Prim-ministrul Mette Frederiksen a declarat într-o conferință de presă din februarie: „Pandemia este încă aici, dar cu ceea ce știm, acum îndrăznim să credem că am trecut prin faza critică”.

”Nu îndrăznesc să spun că este un ultim rămas bun de la restricții. Nu știm ce se va întâmpla în toamnă, dacă va exista o nouă variantă”, a mai adăugat prim-ministrul Mette Frederiksen.

Danemarca are în prezent 82% din populație complet vaccinată

Potrivit instrumentului de urmărire a COVID-19 din New York Times, Danemarca are în prezent 82% din populație complet vaccinată. 

Danemarca se confruntă în prezent cu o medie de 1.550 de cazuri de COVID pe zi, o scădere a infecțiilor cu 37% în ultimele 14 zile. Țara raportează în prezent 13,9 decese pe zi legate de COVID, echivalentul a aproximativ 2,3 decese la un milion de oameni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel