Data publicării:

Danemarca este pregătită să furnizeze echipament militar Ucrainei

Autor: Julia Pandi | Categorie: Stiri
WhatsApp
Franța cere ca UE să aibă un dialog direct cu Rusia: Pentru a nu vorbi apoi de zgomote de cizme rusești în Ucraina / Foto: Pixabay
Franța cere ca UE să aibă un dialog direct cu Rusia: Pentru a nu vorbi apoi de zgomote de cizme rusești în Ucraina / Foto: Pixabay
Danemarca este pregătită să trimită echipamente militare în Ucraina, într-un moment în care ţările occidentale îşi intensifică eforturile pentru a evita izbucnirea unui conflict cu Rusia, a anunţat luni premierul danez Mette Frederiksen

'Sunt gata să trimit echipamente militare în Ucraina. Oferim deja consiliere', a spus prim-ministrul într-o conferinţă de presă, conform AFP și Agerpres.

'Ştim că există o cerere de consiliere în ceea ce priveşte securitatea cibernetică', a adăugat ea.

Mette Frederiksen a precizat totuşi că pentru moment nu se pune problema de a trimite soldaţi danezi în Ucraina.

'Acest lucru nu este în discuţie', a subliniat ea.

'La fel ca alţii, vrem să ajutăm. Am convenit la nivel internaţional să adoptăm sancţiuni dacă Rusia atacă Ucraina', a declarat premierul.

Guvernul danez a anunţat decizia de a aloca un ajutor anual de aproape 80 de milioane de dolari pentru Kiev

În cadrul unei vizite de săptămâna trecută la Copenhaga a şefului diplomaţiei ucrainene Dmitro Kuleba, guvernul danez l-a asigurat pe acesta de sprijinul său şi a anunţat decizia de a aloca un ajutor anual de aproape 80 de milioane de dolari pentru Kiev. Acest plan se adaugă la un 'program de sprijin' de 22 de milioane de euro anunţat la mijlocul lunii ianuarie de şeful diplomaţiei daneze. Î

n faţa ameninţării unei invazii a Rusiei în Ucraina, Washingtonul pregăteşte cu aliaţii săi din NATO noi sancţiuni împotriva Moscovei. Discuţiile ruso-ucrainene sunt programate să continue la începutul lunii februarie la Berlin.

 

VEZI ȘI: Rusia anunță că-și mută trupele în Belarus, după ce a terminat exercițiile militare în Marea Neagră. ”Nu vrem război”

Rusia anunță că a finalizat exercițiile militare din Marea Neagră

Peste 20 de nave rusești s-au întors la bazele lor după exerciții în Marea Neagră, a anunțat luni flota rusă, scrie Interfax.

”Detașamentele de nave de război ale Flotei Mării Negre s-au întors la bazele permanente ale bazelor navale din Crimeea și Novorossiysk ale flotei după exercițiul din Marea Neagră”, a spus serviciul de presă al flotei.

”Peste 20 de nave de război de diferite clase au fost implicate în exercițiile planificate ale Flotei Mării Negre, ca parte a grupărilor eterogene, grupuri de lovitură navală și detașamente de nave de debarcare: fregate, nave de patrulare, nave mici cu rachete și bărci cu rachete, nave de debarcare, nave anti-submarine, precum și nave de apărare anti-mine”, se arată în comunicat.

În plus, luni, serviciul de presă al Districtului Militar de Sud (SMD) a anunțat finalizarea verificării pregătirii pentru luptă, iar militarii s-au întors la punctele lor permanente de desfășurare. Anterior, s-a raportat că 6.000 de militari au participat la verificarea pregătirii pentru luptă în Districtul Militar de Sud.

Pe 29 ianuarie, serviciul de presă al Districtului Militar de Vest a raportat că trupele și aviația districtului au finalizat o verificare planificată a pregătirii pentru luptă și se întorceau la bazele lor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel