Urmărește emisiunea live
Viorica Dăncilă, primele declaraţii după votul în unanimitate din Congres
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Premierul Viorica Dăncilă a oferit primele declaraţii după ce Congresul PSD a decis să o aleagă, în unanimitate, candidatul partidului la alegerile prezidenţiale. 

"Cred în familie, în Dumnezeu, în oameni, în muncă şi în cinste. Cred în poporul român, care poate mereu să facă lucrurile mai bune. Orice lucru pe care l-am făcut a fost pentru a ajuta mame, copii, tineri, pensionari. Sunt şi voi rămâne mereu alături de oameni. Asta cred că este menirea omului politic. Asta cred că este misiunea social-democraţiei. De aceea suntem aleşi, de aceea guvernăm, de aceea conducem ţara. Ca să aducem dreptate, echilibru şi progres în societate. Spre deosebire de alţii, eu ţin cu oamenii. Eu nu lupt împotriva nimănui, ci pentru fiecare român", a declarat Viorica Dăncilă. 

De 23 de ani în PSD

"Am pornit de jos, am împărţit pliante, am urcat apoi în ierarhii. Am fost consilier judeţean, preşedinte al organizaţiei de femei, membru al Parlamentului European timp de 9 ani de unde am plecat pentru a conduce Guvernul. Am plecat de jos, am muncit ca şi voi mulţi ani în acest partid. Am pornit în viaţă cu aceleaşi premise cu care pleacă cei mai mulţi tineri de astăzi. Dintr-o localitate mică, fără privilegii. Am muncit pentru lucrurile în care am crezut. Cred în PSD, în puterea de care am dat dovadă în momentele cheie ale trecutului nostru. Ştiu că vom avea această putere şi de acum înainte. Ne adaptăm, ne reinventăm, luptăm şi câştigăm, asta este esenţa noastră", a mai spus premierul. 

Atac subtil la preşedinte 

"Cred că România se conduce dintre oameni, pentru că preşedintele trebuie să muncească pentru ţară, în fiecare zi, nu o dată la cinci ani, de la rădăcini. Vreau o Românie în care nimeni  nu trebuie să se teamă. Domnia legii şi garantarea siguranţei fiecărui român sunt priorităţi imediate pentru o societate stabilă şi funcţională. Am promis pedepse drastice pentru criminali, violatori şi pedofili şi asta voi face. Am promis o reformă a MAI, care deja se întâmplă şi care se va încheia abia atunci când nimănui nu îi va mai fi teamă pentru el şi ai lui", a declarat Viorica Dăncilă. 

"Am început prin creşterea salariilor profesorilor, am construit creşe şi grădiniţe noi, am adus fonduri europene pentru creşterea calităţii învăţământului superior. Dar avem nevoie de o modernizare autentică, stabilitate în sistem şi întreruperea ciclului nesfârşit de reforme. În România, educaţia trebuie să facă saltul spre un sistem modern. Copiii noştri sunt cea mai de preţ resursă a ţării. Avem datoria să sprijinim viitoarele generaţii de tineri profesionişti care să ducă România mai departe", a mai spus premierul. 

În continuare, restul declaraţiei: 

- avem nevoie de mai multe locuri de muncă, de sprijin pentru categoriile defavorizate. Guvernul pe care îl conduc a creat sute de mii de locuri de muncă, a crescut constant pensiile, a crescut salariul minim, îndemnizaţiile pentru mame, copii şi persoanele cu dizabilităţi. Şomajul este acum la un minim istoric. Am crescut salariilor profesorilor, ale medicilor, constructorilor şi am implementat programele naţionale de dezvoltare locală. 

- am făcut mai bine pentru toate categoriile, nu perfect, nu deodată, dar am convingerea că am făcut bine oamenilor. Trebuie să luptăm pentru o Românie în care nimeni nu este lăsat în urmă. 

- România şi românii merită să ţină capul sus în ţara lor şi în Europa. Un preşedinte demn nu merge să dea socoteală în faţa altora, ci să apere România şi să reprezinte interesul ţării sale. Preşedinţia României la UE a fost de succes, am dovedit ataşamentul faţă de valorile europene. 

- Modul în care am reuşit să gestionăm toate lucrările apărute şi să conducem consiliul a dovedit că România poate exercita credibil cele mai importante atribuţii în cadrul UE. 

- asta este esenţa noastră. Ne punem ţara şi semenii pe primul loc. Avem de dus această luptă în faţa unor adversari politici din ce în ce mai decişi să ne vadă în genunchi, slăbiţi, dezorganizaţi. Ştim deja că vor scoate toate armele şi ne vor ataca. Suntem conştienţi, dar şi pregătiţi. Nu putem fi înfrânţi aşa de uşor cum cred în aroganţa lor, pentru că noi avem ceva ce ei nu au avut niciodată: apropierea de români. Noi nu am fost niciodată cei care au tăiat pensiile şi salariile. Noi nu am blocat măsuri, nu am dezbinat, nu am semănat ură, nu am fost absenţi, nu am avut niciodată viziunea celor două Românii, a noastră şi a lor. 

- Ei au stat ani întregi ascunşi pe margine, ca să iasă în an electoral cu ipocrizii, să urce cu picioarele pe tragediile oamenilor, în contexte în care îşi pot manifesta oportunismul politic. Cel ce  nu a făcut nimic pentru nimeni, a putut sta la adăpost de criticile oamenilor o perioadă. A crezut că nu are nicio responsabilitate pentru popor şi a dormit bine noaptea. Dar vine momentul când trebuie să răspundă atât pentru ce a făcut, cât şi pentru ce nu a făcut. Să îşi aminteşti de popor după cinci ani în campanie este o dovadă de cinism. Este o dovadă de dispreţ pentru cei care au avut încredere în tine să le fii alături, să îi aperi, să te implici în rezolvarea problemelor. Pentru cel ce promitea lucrul bine făcut, pare că ceasul a stat de mult. 

- agăţarea de teme moarte este manifestarea unei disperări. Cum poţi fi credibil că îţi pasă de români când nu poţi să le oferi nimic? Dacă eram eu preşedinte, înseamnă zero alegere şi înţelegere a ceea ce se întâmplă în societate. De aceea nu vor fi niciodată unde îşi doresc, pentru că nu înţeleg românii şi nu se simt de-ai lor. Pe mine aroganţa nu mă reprezintă, iar dispreţul pentru românu nu l-am simţit niciodată, pentru că de acolo vin. Dintre oameni şi la oameni mă voi întoarce mereu. Pentru că ţin cu poporul şi cu ţara mea. 

- să nu uităm că astăzi noi suntem singurii cu un program de guvernare şi o viziune. Sunt singurul candidat care îşi asumă guvernarea ţării. Sunt mai puternică decât toţi aceşti bărbaţi care nu fac altceva decât să ţipe de pe margine. 

- dragii mei colegi, istoria se scrie sub ochii noştri. Vă chem să strângem rândurile, să stăm aproape, cu toate puterea pe care am arătat că o avem. Vă chem alături de mine în această campanie care ne va decide viitorul. Vom împrăştia toate perdelele de fum pe care adversarii noştri le ridică în lipsă de viziune. Am toate încrederea în colegii mei. Suntem o forţă, vom câştiga alegerile, pentru România de mâine, pentru mai bine. Dumnezeu să ne ajute. VICTORIE! 

- am vorbit pentru fiecare român. Avem ocazia unică de a creiona istoria ţării, pentru binele României, pentru binele copiilor şi nepoţilor noştri. Ştiu că putem face asta, că împreună putem reuşi multe, Ştiu că altăuri de noi va fi fiecare român care vrea binele acestei ţări, nu am să fac paşi înapoi. Ştiu că vă am alături şi că lupt pentru ţară şi pentru români. 

- am clădit împreună o temelie solidă pentru această ţară. Alţii au venit şi au dărâmat. România nu mai are timp de experienţe, trebuie să construiască în continuare. Are nevoie de prosperitate, trebuie să fie respectată, atât intern cât şi extern. Ştiu că pot face acest lucru şi că alături de voi voi fi primul preşedinte femeie al României. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel