Data actualizării:
Data publicării:

Dăncilă, faţă în faţă cu Iohannis. Declaraţii după consultări

Autor: Mihai Ciobanu | Categorie: Politica
WhatsApp
Klaus Iohannis - Viorica Dancila
Klaus Iohannis - Viorica Dancila
Reprezentanţii PSD au mers, miercuri, la consultările convocate de către preşedintele Klaus Iohannis la Cotroceni, pe tema a ceea ce trebuie făcut după referendumul din data de 26 mai. 

Iată care sunt principalele declaraţii făcute de către Viorica Dăncilă după consultările avute cu preşedintele Klaus Iohannis: 

- Am propus formarea unui grup condus de Marcel Ciolacu, care să discute cu toate partidele politice, pt că e nevoie de consens, avem nevoie de două treimi.

- Ne dorim ca refendumul să nu se suprapună peste alegeri. 

- Avem nevoie de echilibru, de discuţii, de consens, pentru a putea răspunde provocărilor pe care le are România.

- Atât aderarea la NATO cât şi la UE au presupus consensul partidelor politice. 

- Sperăm ca acest grup să ajungă cât mai repede la concluziile necesare astfel încât să transpunem cât mai repede referendumul în practică.

- Pentru mine e important ce vor cetăţenii, ce vor românii. Pentru că românii îşi doresc acest lucru, e normal să ascultăm de voinţa lor.

- Trebuie să avem consens. Poate ar fi bine ca alături de cele două obiective menţionate la referendum să avem în discuţie şi alte lucruri pe care să le discutăm. Trebuie să ne aşezăm la masă să vedem ce putem să modificăm, ce susţinem. 

- Am discutat cu preşedintele CE, cu prim-vicepreşedintele despre faptul că Guvernul susţine drumul pro-european, că ne dorim să fim parte a negocierilor care vor avea loc la Bruxelles. Am reiterat faptul că nu vrem să dăm ordonanţe pe justiţie, că justiţia trece pentru noi într-un plan secund.

- Noi nu am dat nicio ordonanţă pe Codul penal şi Codul de procedură penală. Nu puteţi spune că am încălcat recomandările Comisiei de la Veneţia.

- Cred că votul trebuie să fie suveran şi orice persoană care e aleasă prin vot trebuie să ţină cont de rezultat. Avem alegerea preşedintelui CJ prin negociere. Sunt situaţii în care preşedintele Consiliului Judeţean are puţine voturi dar negocierile au făcut să aibă funcţia de preşedinte al CJ. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel