Dana Războiu organizează prima tabără de robotică pentru elevi de liceu din România
Data publicării:
Autor: Dana Popa
WhatsApp
Dana Războiu a fondat Asociația Nație prin Educație care a adus în România cea mai importantă competiție de robotică - FIRST Tech Challenge Romania, cu licență de la FIRST USA (For Inspiration and Recognition of Science and Technology). 

Acum, vedeta oferă o nouă premieră tinerilor pasionați de acest domeniu. În lunile iulie și august vor avea loc primele tabere de robotică pentru elevi de liceu din România, în Beclean, Jud. Bistrița.

(oar_w460)

Toții liceenii care s-au înscris în „Tabăra Națională de Robotică”, organizată în colaborare cu Esentza Robotics - Colegiul Național „Petru Rareș" din Beclean, vor fi implicați într-un adevărat program educațional. Aici, pe lângă trainingurile structurate cu informații tehnice despre pasiunea lor în robotică, elevii se vor relaxa practicând diferite activități sportive și se vor destinde în drumeții și excursii. Nu numai elevii, dar și mentorii care le sunt alături în pregătirea pentru participările naționale și internaționale ale competiției vor beneficia de workshop-uri cu informații noi.

(oar_w460) 

Eu mi-am dorit să organizăm aceste tabere, chiar dacă ele presupun costuri destul de mari pentru Asociația Nație prin Educație. Mi-am propus, în primul rând, să îi țin pe copii în priză și în timpul vacanței de vară. Dar mai ales și pentru că lor le face mare plăcere să se mai întâlnească înainte de sezonul din toamnă al concursului. Pentru două săptămâni, ei își vor petrece timpul departe de computere, în natură. Am gândit programul taberelor astfel încât, pe lângă robotică, să socializeze și, cine știe, poate pe viitor se vor asocia și vor crea împreună start-up-uri de tehnologie. Acest lucru este cu atât mai important cu cât în competiție sunt concurenți, dar în viața reală sunt sau pot deveni prieteni care împărtășesc aceleași pasiuni. Mulțumesc echipei Esentza Robotics din Beclean pentru că s-a oferit să găzduiască aceste tabere”, declară Dana Războiu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel