Dana Gîrbovan acuză Guvernul Orban: Modificări GRAVE la statutul judecătorilor. Sfidează voinţa românilor!
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Judecătoarea Dana Gîrbovan, propusă de PSD ca ministru al Justiţiei în Guvernul Dăncilă, a criticat dur Guvernul Orban pentru adoptarea OUG 23/2020. 

"Guvernul Orban a modificat fără nici o consultare, prin ordonanţă de urgenţă, aspecte ce fac parte din statutul judecătorului, sfidând voinţa a milioane de români care, cu ocazia referendumului din mai 2019, au votat interzicerea adoptării de către Guvern a ordonanţelor de urgenţă în domeniul justiţiei.

Astfel, prin OUG 23/2020, una dintre cele 25 de ordonanţe de urgenţă adoptate în ultima noapte de guvernare din 04 februarie 2020, au fost aduse modificări grave statutului judecătorilor, prin stabilirea unei abateri disciplinare ce are ca efect atât o ingerinţă directă şi fără precedent a Guvernului în actul de judecată, cât şi incalcarea dreptului la un proces echitabil al părţilor.", a scris Dana Gîrbovan pe Facebook. 

Ce prevede OUG 23

Prin OUG 23/2020 pentru modificarea şi completarea unor acte normative cu impact asupra sistemului achiziţiilor publice, Guvernul a decis ca toate apelurile şi recursurile în materia achiziţiilor publice trebuie soluţionate într-un anumit termen, iar "nerespectarea termenelor prevăzute de prezenta lege ori a dispoziţiilor cuprinse în prezenta lege privind soluţiile ori măsurile ce pot fi dispuse de instanţă constituie abatere disciplinară şi se sancţionează conform legii" (art. 68^1), scrie UNJR.ro. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel