Dana Gârbovan, demisie. CSM discută azi cererea de retragere a demisiei din magistratură
Autor: Florin Răvdan | Publicat pe: 03 sep 2019, 08:10
WhatsApp
Secţia pentru judecători a CSM discută, marţi, cererea Danei Gârbovan de retragere a demisiei din magistratură, după ce preşedintele Klaus Iohannis a respins numirea sa în funcţia de ministru al Justiţiei.    

Potrivit ordinii de zi, Secţia va lua în discuţie „renunţarea la cererea de eliberare din funcţie, prin demisie, a doamnei Dana Cristina Gîrbovan, judecător la Curtea de Apel Cluj”, scrie a1.ro. 

Pe 26 august, Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii luase act de demisia din magistratură a judecătoarei Dana Gîrbovan, însă demisia nu a ajuns la Cotroceni pentru ca preşedintele să emită decretul în acest sens.

Viorica Dăncilă o regretă pe Dana Gârbovan 

 

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, vineri, că ar propune-o din nou pe Dana Gîrbovan la Ministerul Justiţiei, spunând că şi-a dorit în această funcţie "un magistrat care cunoaşte foarte bine modul de lucru", "care se bucură de respectul celorlalţi", o persoană independentă "pentru că nu trebuie numai să afirmăm că vrem independenţa justiţiei, aceasta trebuie într-adevăr să se realizeze". "Dacă ar fi după mine, aş propune-o cu toată deschiderea şi cu toată încrederea pe doamna Dana Gârbovan. Nu ştiu dacă mai vrea domnia sa", a spus Dăncilă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?