Dana Chera îi dă de gol pe politicieni: Efectele se văd deja și se vor vedea cale de multe generații
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Dana Chera
Dana Chera
„Ce se întâmplă acum în România e inconștiență crasă”, transmite Dana Chera.

„Toată aglomerația de împărțeli din aceste zile crunte se face sub masca jocului politic, indispensabil democrației”, își începe astfel Dana Chera mesajul publicat pe blog.

„Cum ar fi, m-am gândit, ca atunci când un bloc ia foc, bărbații din clădire să se certe care e mai bun să sune la 112? Adică în loc să salveze copiii și nevestele din flăcări ajutându-se unii pe alții, ei să își umfle mușchii unul la altul și toți în fața ferestrei. Ce vecini nebuni ar mai sări cu paturi și apă dacă masculii din bloc s-ar certa de-a influența!?”, a subliniat Dana Chera.

„Ce se întâmplă acum în România e inconștiență crasă, nu joc democratic. Românul vede că liderii lui se invită, în mijlocul dezastrului, la masă cu covrigeii negocierii. Și mai aude că stau să se gândească dacă să se sune sau. Că-și calculează plictisiți de importanță numărul de protofolii. Ce să creadă omul de rând? El își spune că, de fapt, criza nu e așa de criză, cum strigă disperați medicii care numără puținele vieți salvate, că morții sunt fără număr. Că,  dacă ar fi criză, oare nu liderii s-ar purta primii cu responsabilitate?”, a continuat Dana Chera.

„Deci, dragii mei, cine se întreabă de ce campania de vaccinare merge prost poate să găsească un răspuns simplu, în prime time, la știri: nici în seara aceasta partidele n-au ajuns la o înțelegere! Mesajele subliminale transmise oamenilor de coafații și vopsiții care conduc țara ne prăpădesc. La propriu. Și la figurat. Efectele lor se văd deja și se vor vedea cale de multe generații”, a conchis Dana Chera.

Bilanț coronavirus. Record de pacienți internați la ATI

Până astăzi, 4 noiembrie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.685.264 de cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 8.910 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

1.453.774 de pacienți au fost declarați vindecați.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 8.971 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), dintre care 125 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 1.250 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Până astăzi, 49.604 persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

În intervalul 03.11.2021 (10:00) – 04.11.2021 (10:00) au fost raportate de către INSP 489 de decese (255 bărbați și 234 femei), din care 55 anterioare intervalului de referință, ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brăila, Brașov, Buzău, Călărași, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomița, Iași, Ilfov, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Sălaj, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Tulcea, Vaslui, Vâlcea, Vrancea și Municipiul București.

Dintre cele 489 de decese, 2 au fost înregistrate la categoria de vârstă 20-29 ani, 5 la categoria de vârstă 30-39 ani, 19 la categoria de vârstă 40-49 ani, 49 la categoria de vârstă 50-59 ani, 116 la categoria de vârstă 60-69 ani, 152 la categoria de vârstă 70-79 ani și 146 la categoria de vârstă peste 80 ani.

455 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, 7 pacienți decedați nu au înregistrat comorbidități, iar pentru 27 pacienți decedați nu au fost raportate comorbidități până în prezent.

Au fost raportate 55 de decese anterioare intervalului de referință, survenite în județele Argeș, Brașov, Constanța, Dâmbovița, Galați, Harghita, Ilfov, Iași, Mureș, Neamț, Suceava, Vaslui, Vrancea și Municipiul București, în luna octombrie 2021. În intervalul de referință au fost raportate 434 de decese.

Din totalul de 489 de pacienți decedați, 440 erau nevaccinați și 49 vaccinați. Cei 49 de pacienți decedați vaccinați aveau vârste cuprinse între grupele de vârstă 40-49 de ani și peste 80 de ani. 48 dintre pacienții decedați vaccinați prezentau comorbidități, iar pentru 1 pacient nu au fost raportate comorbidități.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 19.316. Dintre acestea, 1.902 sunt internate la ATI.

Din totalul pacienților internați, 362 sunt minori, 329 fiind internați în secții și 33 la ATI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel