Dan Voiculescu nu vrea prescripția faptelor. Judecătorii să decidă
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Președintele fondator al Partridului Conservator, Dan Voiculescu, a declarat, joi, în cadrul unei conferinţe de presă, că dosarele sale NU se vor prescrie, pentru că nu doreşte acest lucru. Declaraţiile lui Dan Voiculescu vin să  răspundă  dezinformărilor din dosarul Telepatia, lansate de procurorul-șef al DNA, Laura Codruţa Kovesi.

Codruța Kovesi pune presiune pe judecători pentru a da o decizie cât mai rapidă în dosarul Telepatia, pe motiv că faptele s-ar putea prescrie. Asta în condiţiile în care Dan Voiculescu a făcut încă din 20 februarie o cerere de continuare a procesului penal, prin care să nu se ia în calcul o eventuală prescriere.

"Nu e vorba de niciun fel de prescripţie. Profesorul Mateuţ mi-a spus de nenumărate ori că prescrierea de care vorbeşte doamna Kovesi e o prostie. Mi-a spus că prescrierea dosarului despre care vorbim este în 2023, ca atare nu ştiu de unde obsesia asta pentru decembrie 2014", a declarat profesorul Dan Voiculescu.

"Sunt două acuzaţii în dosar. Prima acuzaţie a fost prescrisă încă de acum 2 ani, dar eu am făcut o cerere în care am spus că nu vreau să beneficiez de prescriere, ci vreau o judecată. Eu am cerut să continue procesul(...).

Citește și: Dosarul Telepatia va fi repartizat pe 1 iulie


Prescripția pentru a doua acuzație expiră în 2018 sau 2023. Întrebarea mea pentru toată lumea este: Oare doamna Kovesi nu cunoaște Codul penal? Sau poate cunoaște lucruri pe care nu le cunoaștem noi, motiv pentru care o rog în mod public să spună  de unde termenul de  decembrie, 2014, data la care ar interveni prescripția în dosarul Voiculescu.

"Mi-e greu să cred că un procuror-șef nu cunoaște Codul penal, dar aștept să răspundă dumneaei la această problemă, a declarat președintele fondator al PC, Dan Voiculescu. 

Citește și: Dosarul ICA: Șefa Asociației Magistraților, atac la Kovesi

"Al doilea subiect, care de fapt mă îngrijorează mai mult decât primul. Pentru că primul e pro-domo, e vorba de mine. Al doilea subiect nu mă mai privește pe mine. Privește pe România și pe români. E vorba de faptul că procurorul Kovesi, că vremelnic acum este procurorul-șef, își permite din înalta ei funcție să încalce legea. Mă refer la o lege cunoscută de altfel, care interzice, e vorba de Legea 303 din 2004, care la art.9, aliniatul 1, capitolul 2, interzice absolut magistraților să se exprime public opinia cu privire la procese aflate în curs de desfășurare. 

Faptele duc la obligarea doamnei Kovesi să plece din magistratură

Eu am făcut o scrisoare care va pleca la toți ambasadorii acreditați la București în atenția cancelariilor occidentale, în atenția Comisiei Europene  și a Consiliului Europei, în atenția organizațiilor internaționale care se ocupă și monitorizează activitatea pe Justiție în care preactic trebuie să clarificăm cum un procuror-șef poate să facă atâtea greșeli la rând. În mod normal, m-am uitat pe lege, ar trebui să se aplice o sancțiune care ar duce automat la obligarea doamnei Kovesi să plece din magistratură", a continuat Dan Voiculescu. 

Citește și: Dan Voiculescu: Nu îl cunosc pe judecătorul Mustață. Băsescu mai are de luptat cu mine

"Presupunerea mea este că această iritare, isterie, are la bază dorința nebună a cuiva, și aici mă refer la Băsescu, de a mă vedea pe mine în pușcărie, înainte de a pleca el de la Cotroceni. Și cred că termenul ăsta de decembrie 2014, care coincide cu plecarea lui de la Cotroceni,  a creat o fantasmă că mi s-ar prescrie mie dosarele în decembrie 2014.

Dosarele mele nu se vor prescrie pentru că eu nu vreau. Dosarele mele trebuie judecate pentru că vreau să hotărască judecătorii dacă sunt sau nu sunt vinovat. Nu vreau prescripție, nici acum, nici în 2023. Vreau să existe o hotărâre judecătorească clară dacă sunt sau nu sunt vinovat. Nu poți să nu accepți dacă un inculpat vrea continuarea procesului, tu ca judecător, chiar dacă judecătorii sunt independenți, nu poți să hotărăști că tu nu mai judeci dacă el vrea", a conchis profesorul Dan Voiculescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel