Data actualizării:
Data publicării:

Dan Voiculescu: Nu îl cunosc pe judecătorul Mustață. Băsescu mai are de luptat cu mine

Autor: Crişan Andreescu | Categorie: Politica
WhatsApp

Președintele fondator al Partidului Conservator, profesorul Dan Voiculescu, a ținut să facă câteva precizări în legătură cu incidentul de marți, când judecătorul Dan Mustață, magistratul care trebuia să dea un verdict în cazul privatizării ICA a fost ridicat de DNA. Dan Voiculescu a precizat că este vorba doar de o declarație de presă.

Alegeri prezidentiale 2024

"Sunt în fața dumneavoastră în calitate de adversar politic consecvent al lui Băsescu Traian din 2007, când am sesizat atitudinea păguboasă pentru români și periculoasă pentru România a lui Băsescu Traian", a declarat pentru început Dan Voiculescu. 

"Vă amintiți că atunci s-a format și o comisie parlamentară care de fapt l-a și suspendat în 2007. Ăla a fost momentul care a declanșat o muncă politică pe viață și pe moarte între președintele României și subsemnatul.

El a avut foarte mulți adversari politici sau oameni care nu i-au cântat în strună. Pe mulți dintre ei a reușit să-i pedepsească. Cu mine i-a fost greu și mai are de luptat. Ce-mi pare rău este faptul că această bătălia a mea a antrenat suferințe pentru oameni care nu au nicio vină. Aici este vorba despre profesori univeritari de statură didactică majoră, e profesorul Academiei de Științe Agricole pe care îl respect enorm pentru ce a făcut pentru Academia de Științe Agricole, profesorul  Mencinicovschi, un om de o structură morală deosebită, mă refer la o categorie de oameni care sunt victime colaterale ale disputei mele cu Băsescu Traian. E un om, Petru Constantin, 82 de ani, care toată viața lui nu a urmărit decât respectarea legii.

Mai nou, văd că judecătorii, care și ei sunt implicați în dosarul meu, pe de o parte nu știu cum să fugă de el, pe de altă parte, dacă nu reușesc să fugă de el, sunt prinși într-un fel de coincidențe care nu-și au nicio explicație. 

Să ne reamintim că judecătoarea  Viorica Dinu, care urma să judece procesul Telepatia, a fost acuzată că a luat mită de la nu știu cine. Concluzia este că un an și jumătate judecătoarea Viorica Dinu a rămas în atenția DNA, undeva, cu un dosar într-un sertar care să fie folosit când va fi nevoie. Și a fost nevoie când a avut ghinionul să fie repartizat dosarul Voiculescu. Asta este opinia mea. 

Vedem că se repetă. Astăzi era un nou termen în Dosarul Telepatia și azi dimineață, cu un mandat de aducere, un judecător, judecătorul Mustață, a fost adus la DNA. Se presupune că s-a întâmplat ceva în ultimele ore, în ultimele zile, ceva foarte grav, ceva urgent care impunea un mandat de aducere. 

Eu vreau să vă spun, ca să clarificăm lucrurile de la bun început, că nu îl cunosc pe judecătorul Mustață, că nu am prieteni care îl cunosc pe judecătorul Mustață.

Citește și: Procurorii DNA, ajutați de SRI în cazul Mustață. Ce acuzații îi aduc

Am semnat astăzi și am trimis prin dl profesor Mateuț o sesizare la Parchetul General în care l-am rugat pe domnul Procuror General să facă o anchetă la DNA. Acest DNA nu este deasupra legii, acest DNA nu este Dumnezeu pe pământ, e o instituție a statului, plătită din banii noștri, care trebuie să dea și ea socoteală dacă face lucruri ilegale. Am sesizat Procurorul General să facă o anchetă pe trei direcții: 

- Cine a hotărât această formă de aducere în forță a judecătorului la DNA. Ce a impus mandat de aducere, că am văzut că nu era urgent. Am văzut că după o oră a plecat din sediul DNA. Care a fost motivul pentru care s-a dorit televizarea, arestarea sau scoaterea din DNA de către agenți a judecătorului din Curtea de Apel. Întrebarea este cine a luat această decizie?

- A doua ar fi despre un șantaj la adresa judecătorului legat de dosarul Voiculescu și de dosarul Telepatia, că dacă e atunci este foarte grav. Dacă DNA face șantaj la adresa judecătorilor din România este de o gravitate pentru care nu am cuvinte. 

- Dacă cei care au organizat această acțiune de dimineață împotriva judecătorului au constituit sau constituie un grup infracțional organizat. Cred că este de datoria Procurorului General, fie de datoria ministrului Justiției să facă o anchetă în acest caz. 

În cazul în care se va considera că nu este necesară, voi face o sesizare și la Parlament pentru instituirea unei comisii parlamentare, care tot prin Procurorul General va declanșa ancheta respectivă.

Acțiunile sunt de natură să ridice măcar suspiciuni, iar ancheta poate dovedi dacă suspiciunile sunt fapte sau nu", a mai declarat Dan Voiculescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel