Dan Voiculescu, ELIBERAT. Decizia finală
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Judecătorii decid pe 22 iunie dacă Dan Voiculescu va ieși din închisoare, după ce comisia din Penitenciarul Rahova a decis că poate fi eliberat.

Dan Voiculescu se află în Penitenciarul Rahova, unde își ispășește pedeapsa primită în august 2014, în dosarul în care a fost judecat pentru privatizarea frauduloasă a Institutului de Cercetări Alimentare (ICA).

Magistraţii Judecătoriei Sectorului 5 vor lua în discuţie pe 22 iunie cererea fostului senator Dan Voiculescu de eliberare condiţionată, solicitarea fiind înregistrată joi. La începutul anului, instanţa a respins prima cerere făcută de Voiculescu, aceasta fiind a doua solicitare.

[citeste si]

Pe 8 august 2014, Curtea de Apel București l-a condamnat definitiv la 10 ani de închisoare cu executare pe Dan Voiculescu, iar Gheorghe Mencinicopschi, fost director general al ICA, a primit 8 ani de închisoare. De asemenea, Sorin Pantiș, fost director general executiv Grivco SA, a primit 7 ani de închisoare, iar Corneliu Popa, fost director general al ADS, a fost condamnat la 8 ani de închisoare.

Curtea de Apel București a dispus atunci confiscarea mai multor proprietăți, terenuri și imobile aparținând lui Dan Voiculescu, 'care vor trece în patrimoniul statului libere de orice sarcini'.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel