Dan Voiculescu despre cei care se folosesc de numele lui Mihai Șora: Să vă fie rușine!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Irina Constantin
WhatsApp
Mihai Șora foto Facebook
Mihai Șora foto Facebook
”Să vă fie rușine!” le transmite Dan Voiculescu celor care se folosesc de numele lui Mihai Șora, pentru promovarea unor interese meschine. 

Într-o postare pe blog, Dan Voiculescu spune că lipsa respectului pentru seniori denotă o acută lipsă de civilizație, iar numele lui Mihai Șora a ajuns să fie folosit drept fațadă pentru interese obscure, politice și personale.

„Așa cum am mai spus, respectul pentru persoanele în vârstă ține de esența unei societăți civilizate. Pentru cei care se folosesc de vârstnici și abuzează de încrederea lor, am un singur mesaj: Să vă fie rușine!”, scrie Dan Voiculescu.

Totul a pornit de la o serie de postări pe Facebook, ale lui Mihai Șora, care a criticat publicarea la Editura Academiei a Tratatului Umanismului Pragmatic, lansat recent de Dan Voiculescu.

Postările, însă, nu ar fi scrise de Mihai Șora, potrivit lui Dan Voiculescu.

”Am aflat zilele acestea cu tristețe că postările pe Facebook ale unui venerabil om de cultură nu sunt scrise de acesta, ci de o persoană care îi este apropiată și care se folosește de numele lui în scopuri mici, politice și personale (…) O persoană care ar fi trebuit să-i fie alături, să îl respecte și să îl îngrijească a decis însă să îl transforme pe acest om de cultură într-un produs de marketing, într-un instrument pentru promovarea unor interese meschine”, arată Dan Voiculescu pe blog.

Dan Voiculescu: Cu toții avem datoria să încercăm să schimbăm metaparadigma de astăzi

Profesorul Dan Voiculescu a lansat, la finalul lunii mai, la Biblioteca Academiei Române, Tratatul Umanismului Pragmatic, o lucrare amplă dedicată doctrinei pe care a fondat-o în urmă cu mai bine de trei decenii.

”În 1989 m-am trezit în mijlocul unei furtuni. A venit Revoluția, iar eu aveam zece ani de activitate capitalistă. Am spus bine, s-a întâmplat, e real, e prezent. Ce urmează? E bine să gândești în prezent ce s-a întâmplat în trecut, pentru a putea construi viitorul fără greșelile trecutului. Socialism, capitalism, feudalism, sclavagism. Toate acestea nu au ținut cont de natura umană. (…) Oamenii au calitățile lor. Tot ce trebuie să facem este să descoperim aceste calități și să le fructificam pentru ei și pentru societate. (…) Cu toții avem datoria, dacă nu pentru noi, pentru copii și nepoți, să încercăm să schimbăm metaparadigma de astăzi. Metaparadigma stânga – dreapta. Capital financiar – capital uman. Nu sunt criterii legate de aritmetică, sunt criterii umane (…) Nu mai suntem organizați pe orizontală. Trebuie să ne gândim să ne organizăm pe verticală. Sus, oamenii care pot crea, de la artă, până la producție și servicii. O categorie nu foarte numeroasă, dar foarte valoroasă. Există sume enorme de bani, există o enormă forță de muncă. Dar lucrurile nu merg. De ce? Pentru că nu mai sunt idei. Banii stau, forța de muncă stagnează. Avem nevoie de organizarea societății pe creatori, executivi și mai avem nevoie să nu uităm că există oameni pe lumea asta care suferă. Ma refer la cei care nu suferă din vina lor. Oameni bolnavi, oameni singuri. Trebuie să avem grijă și de ei. Doctrina umanistă transformă orizontala stânga – dreapta în verticala creatori, executivi și vulnerabili, astfel încât să se respecte vechiul principiu `omul potrivit, la locul potrivit`”, a spus Dan Voiculescu la lansare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel