Iohannis a semnat DECRETUL prin care Vîlceanu e numit la FINANȚE - UPDATE
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Biroul Politic Naţional al PNL s-a reunit pentru a valida ministrul Finanţelor Publice.

UPDATE: Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat miercuri, 18 august 2021, decretul de numire în funcția de membru al Guvernului a domnului Dan Vîlceanu, ministrul finanțelor.

La data publicării prezentului decret în Monitorul Oficial al României, încetează efectele Decretului nr. 825/2021 pentru desemnarea unui membru al Guvernului ca ministru interimar, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 676 din 8 iulie 2021.

Ceremonia de depunere a jurământului de învestitură va avea loc astăzi, ora 17:30, la Palatul Cotroceni.

UPDATE: ”Domnul Dan Vîlceanu a fost susținut în majoritate”, a declarat Florin Cîțu. 

CITEȘTE ȘI: Vîlceanu, validat la Finanțe: Este unul dintre ministerele foarte importante

”Aș vrea să îi mulțumesc premierului pentru susținere. Este onorant pentru mine că am primit votul colegilor, este o încredere pentru mine, o încredere pentru care mă simt obligat. Nu am niciun fel de dubiu că voi face echipă bună cu primul ministru. Îmi doresc ca această preluare a ministerului să se întâmple cât mai repede”, a declarat Dan Vîlceanu. 

UPDATE: Dan Vîlceanu a fost validat în ședința BPN cu 47 de voturi pentru și un vot împotrivă, conform România TV. 

UPDATE: În ședința de BPN al PNL a fost dat un vot în unanimitate pentru ca Florin Cîțu să poată candida. Se va da vot secret pentru ca Vîlceanu să fie la Finanțe, conform Antena 3.

UPDATE: Ludovic Orban connduce ședința PNL, după ce a constatat că a fost convocată statutar. El este fără susținătorii săi la ședință, care au considerat s-o boicoteze, conform Antena 3. 

Vezi și: Orban și Cîțu, declarații ÎN ACELAȘI TIMP. CONTRE la distanță. Premierul nu știe STATUTUL PNL? ”Ba am vechime, e o interpretare...”

Orban, despre atacurile sale la adresa PNL, după acuzațiile din tabăra Cîțu: Asta este o dovadă de grijă!

Convocare BPN. Ludovic Orban: Am cerut o discuţie cu premierul. Asta este o bazaconie!

UPDATE: Se pare că Ludovic Orban va fi totuși prezent la ședință, conform surselor Antena 3. 

UPDATE: În ședința BPN de astăzi, Ludovic Orban nu participă, conform unor surse Antena 3. Tabăra lui Ludovic Orban ar urma să boicoteze ședința. Liderul PNL a declarat că a primit doar un SMS, nu a văzut nici măcar documentele pentru BPN. Pe de altă parte, marți seară, Florin Cîțu invoca inclusiv o discuție telefonică. 

---- 

Biroul Politic Naţional al PNL se va întruni miercuri în şedinţă pentru validarea lui Dan Vîlceanu ca propunere pentru funcţia de ministru al Finanţelor, scrie Agerpres.

Anunţul a fost făcut de premierul Florin Cîţu marţi seară, la finalul unei întâlniri pe care a avut-o la Vila Lac cu mai mulţi lideri liberali care îl susţin la candidatura pentru şefia PNL.

"A fost o întâlnire foarte bună, într-un moment important pentru PNL. Mâine, pentru că suntem responsabili, am convocat un BPN pentru a numi ministrul Finanţelor Publice. Trebuie să ne concentrăm pe guvernare, urmează rectificarea bugetară, alocări de resurse importante în economie, aşa cum am obişnuit, eficient. Şi, bineînţeles, am discutat strategia pentru perioada următoare, pentru că intrăm în linie dreaptă pentru congresul din 25 septembrie. Cam aceasta a fost discuţia în această seară şi temele dezbătute", a declarat Cîţu.

Ședință convocată ”din scurt”



Întrebat despre faptul că preşedintele PNL, Ludovic Orban, reproşează că a fost convocată "din scurt" această şedinţă a BPN şi că a aflat "dintr-un sms" despre reuniune, premierul a spus: "Vă asigur că toate procedurile au fost respectate, nu a fost doar un sms, a fost şi discuţia pe care am avut-o cu domnul preşedinte, şi la telefon şi faţă în faţă, despre acest BPN, nu e chiar din scurt, a fost discuţia ieri, BPN este mâine, deci cred că două zile sunt de ajuns".

"Mâine avem un BPN, convocat de această echipă şi mâine vom demonstra că avem majoritatea necesară", a răspuns Cîţu, întrebat dacă există majoritatea necesară pentru desfăşurarea reuniunii BPN.

Florin Cîțu are, în continuare, susținerea președintelui Klaus Iohannis în competiția internă cu Ludovic Orban, în ciuda scandalurilor izbucnite în ultima săptămână.

„În orice țară civilizată, după astfel de dezvăluiri (n.r. cu privire la dosarul penal din SUA), premierul țării respective își dădea demisia. Își dădea demisia pentru mult mai puțin!”, a subliniat analistul politic Bogdan Chirieac.

CITEȘTE MAI MULTE AICI: Chirieac spune cine va fi, în opinia sa, viitorul președinte al PNL

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel