Dan Șucu sau Eugen Tomac, candidaturi surpriză pentru Primăria Capitalei? ”Îi spulberă pe Gabriela Firea și Nicușor Dan”/ ”Garantez că se duce ca racheta”
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Consultantul politic Cozmin Guşă a avansat un nume surpriză pentru Primăria Capitalei. El consideră că un independent are şanse mult mai mari decât Nicuşor Dan sau Gabriela Firea pentru a convinge electoratul. 

"Ai spus că Gabriela Firea şi Nicuşor Dan ar putea candida, dar în cazul ăsta ar câştiga un al treilea, Cozmin. Ei, un sondaj făcut de un institut reputat arăta că doar 3 din 10 bucureşteni îl apreciază pe Nicuşor Dan. Văzusem şi o ştire, dar era întoarsă, că ar fi o veste proastă. Păi 3 din 10 înseamnă 30%. Cu 30% ai o şansă importantă să câştigi alegerile", a punctat Bogdan Chirieac la Deferiţi Mass-Media. 

"E adevărat. Dacă sondajul e real, teoria asta merge. Dar noi ştim cum se fac sondajele...", a replicat Cozmin Guşă. 

"E adevărat. Dar în momentul ăsta şi PMP a anunţat că va sprijini candidatura lui Nicuşor Dan", a mai spus Bogdan Chirieac, înainte de o nouă intervenţie a lui Cozmin Guşă, care a adus aminte de momentul în care Traian Băsescu a candidat sub sigla PMP. 

"Are ceva potenţial, dar adu-ţi aminte cât de puţin a putut să facă Băsescu însuşi cu PMP, în calitate de candidat în 2020", a arătat consultantul politic. 

"De acord cu tine, dar totuşi a luat 10% Băsescu. Dacă nu mă înşel!", a spus Chirieac. 

"De acord, dar e Băsescu. Tomac nu e un băiat rău, e un băiat harnic. Dacă îl aveau pe Turcescu în partid în continuare, putea fi un candidat bun în continuare, să ia voturi. Nu să câştige, dar să ia voturi. 

În fine, ceea ce vreau să spun este că un candidat agregat, cu bani suficienţi, astăzi poate să fie o mare surpriză, de tip Oprescu în 2008, când s-a dus ca independent şi a câştigat, ceilalţi luându-şi voturile unii altora. A fost în două tururi, e drept, şi a jucat cu Blaga în turul II", a continuat Cozmin Guşă. 

"Acum sunt alegeri într-un singur tur. Dacă apare al treilea candidat, prima şansă aparţine doamnei Firea. Mort, copt, Nicuşor Dan îţi ia pe persoană fizică 20%, în momentul ăsta", a mai spus Bogdan Chirieac. 

Scenariul în care "PMP se duce ca racheta". Guşă vine cu un nume surpriză

"Acum când vorbim. toate chestiile astea sunt nişte scenarii din perspectiva alegătorului. Peste un an şi câteva luni, dacă nu un an jumătate chiar, este posibil ca procesul de la CJUE să se încheie, cu o victorie uriaşă adusă de Tomac în cazul Schengen. În momentul ăla, eu garantez că PMP se duce ca racheta", a precizat Val Vâlcu. 

"Dacă Tomac o să aibă genul ăsta de victorii, una sau două, poate să bage partidul în Parlament în 2024. Îi dorim succes. Este un lider care nu a putut să facă mai mult din cauza lui Băsescu în principal. 

Dar vă dau eu un nume de independent, despre care s-a vorbit că ar putea candida şi care pare că se şi pregăteşte de candidatură, dacă mă uit la campania sa mediatică. Se numeşte Dan Şucu, patronul de la Rapid. Dacă Rapid ia campionatul... E foarte bogat, apare la televizor la televiziuni cu audienţă mare, apare zilnic", a replicat Cozmin Guşă. 

"Dar toţi steliştii o să îl urască, toţi dinamoviştii la fel. Oamenii care au încercat să activeze în fotbal şi să se transfere în zona politică au avut necazuri mari", a spus Vâlcu. 

"Politicienii vor fi refuzaţi la vot, ascultaţi-mă. Nicuşor Dan a avut noroc că a avut alura asta de independent. Dacă vine un independent, poate Dan Şucu, habar n-am, sau unul de tipul lui, îi spulberă şi pe Firea, şi pe Nicuşor Dan, şi pe toţi. Chiar dacă e o iluzie", a concluzionat Guşă. 

VEZI MAI MULTE ÎN VIDEO: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel