Dan Șova o acuză pe Laura Codruța Kovesi de amenințare: "Ce a făcut este infracțiune"
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Purtătorul de cuvânt al PSD, Dan Șova, a lansat miercuri o acuzație gravă la adresa procurorului șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, despre care a spus că ar fi săvârșit o infracțiune.

Dan Șova a declarat, în emisiunea "Subiectiv", de la Antena 3, că Laura Codruța Kovesi ar fi săvârșit infracțiunea de amenințare, prin declarațiile făcute cu privire la executarea silită a clădirii în care se află sediul televiziunii de știri.

"Din nefericire - și sper să mă audă dna Kovesi și să fugă repede la CSM să mă reclame - afirmațiile pe care dânsa le-a făcut reprezintă nu numai imixtiune în justiție, reprezintă o amenințare. O executare silită - o informez eu pe dna Kovesi dacă nu știe, ca avocat - o executare silită în România, că este făcută de ANAF sau că este făcută de un executor judecătoresc de pe tabloul executorilor, durează între nouă luni și 24 de luni. Există foarte multe documente prealabile. Trebuie să vezi dacă ăla e interesat să-și achiziționeze el imobilul întâi. Sunt lucruri foarte complicate. Ori dna Kovesi a venit și a spus: 'Mâine să vindeți, că dacă nu vă facem dosare penale'. Asta este chiar o amenințare.

(...) Eu cred că dânsa știe doar penal, uitând că în acest moment executarea silită a sechestrului este o chestiune de natură civilă, nu penală. Eu ce încerc să spun este că, probabil, dna Kovesi nu știe deloc drept civil, pentru că dacă știe drept civil, atunci ceea ce a făcut dânsa este infracțiune", a spus Dan Șova.

Vezi și: Laura Codruţa Kovesi, nemulțumită de ANAF: Niciun fel de explicaţie nu este plauzibilă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel