Dan Negru, după ce a fost făcut ZGÂRCIT de un fan: Amintește-ți vorbele biblice...
Autor: Ema Apostu | Publicat pe: 07 mai 2020, 18:17
WhatsApp
Dan Negru a publicat pe Instagram un mesaj primit de la un fan care îl face zgârcit. Cum i-a răspuns prezentatorul tv.

"Negrule, te urmăresc de când eram mic și te-am apreciat mereu, dar acum mă plictisești cu poveștile tale. Spune ceva util despre ce faci cu economiile tale. Ziarele spun că ești zgârcit și bani ai făcut din bussines și cariera ta, așa că, ZGÂRCITULE, spune și ceva util. Dacă își dau 100 de euro cum i-ai investi? Că de povești sunt plicti", a fost mesajul fanului pentru vedeta sa favorită.

Imediat după ce a primit acest mesaj, Dan Negru l-a făcut public pe pagina sa de Instagram.

"Cât despre zgârcenia mea..."

"Marius mi-a scris pe FB mesajul pe care l-am atașat mai jos. Primesc multe asemănătoare. Marius, nu mă pricep la "sfaturi utile". Cât despre zgârcenia mea și suta ta de euro eu zic că: Dacă mi-ai da suta aia aș păstra-o în euro. Sau în dolari. Poate mai degrabă în dolari pentru că am fost în destule țări de pe planeta unde euro n-avea valoare. Dolarul, da. Cred în dolar pentru că americanii își vor reveni primii. Europenii sunt greviști și leneși. 

Dolar, euro... Alege tu! Din suta ta nu aș pune nimic pe bursă vreun an-doi. Decât să riști acum pe bursă mai bine pune-ți suta la pariuri sportive. Cred mai mult în flerul lui Warren Buffet care și-a vândut zilele astea toate activele din companiile aeriene decât in pozitivismul ăstora că a crescut Nasdaq. Aiurea. Stai departe de ruleta bursei o vreme. Un an, doi...

"O veste care-ți va influența și suta ta"

Ca să-mi păstrez suta m-aș uita cu mai mare atenție în spatele cortinei "Totul va fi bine". Uite, m-aș uita la Argentina. În câteva ore sau zile de acolo o să vină o veste care-ți va influența și suta ta. Și dacă vestea va fi nasoală o să tragă și suta altora la vale. Adică, încercă să fii informat. Mass media mainstream, aia de consum, nu o face dar sunt multe site-uri cool de educație financiară care-ți arată unde se va duce suta ta în lunile următoare. Amintește-ți vorbele biblice: "Caci celui ce are i se va da; dar de la cel ce nu are si ce are i se va lua" (Marcu 4, 25).

"Toți apar acum la televizor și-ți spun că "totul va fi bine"

N-aș cumpăra prea multe de suta ta chiar dacă știu că din cauza asta poate să vină tsunamiul. Aș păstra-o și aș fi cumpătat. Sau zgârcit cum îți place să ma faci. Toți apar acum la televizor și-ți spun că "totul va fi bine" încercând să te convingă să dai drumul la consum cu suta ta. Eu aș fi precaut cu ea. Și sunt mulți ca mine. Chiar dacă știm că spaima noastră poate să declanșeze vârtejul. Marius, cu suta ta n-o să schimbi direcția vântului, dar măcar poți să-ți ajustezi pânzele ca sa ajungi la destinație. Așa că nu mi-o da. Cu sfaturile, fă ce vrei! Dan, ăla zgarcitu' pe care-l știi de mic", a scris Dan Negru.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?