Dan Negru: Când mă las de televiziune, mă apuc de roşii. Ponturi pentru a cumpăra tomate de calitate
Dan Negru a dezvăluit că este pasionat de cultivarea roşiilor.
"Mă pricep la roşii; sunt hobby-ul meu. Arta e să te pricepi să le uzi, dimineața sau seara, cu apă călduță, direct la rădăcină, ocolind frunzișul.
Nu le vând, dar când mă las de televizune, mă apuc de roșii...
2647 de soiuri de legume a pierdut România in ultimii 20 de ani. 'Inimă de bou', soiul românesc, a fost înregistrat de francezi și pierdut definitiv de Fomânia.
Sunt pline piețele de șarlatani și chimicale. Am două ponturi:
- fugiți de roşiile alungite excesiv, țuguiul arată că e o forțată, biostimulată.
- fugiți de cei care vând cantități mari, sunt comercianți. Luați roşii de la ăia care au câteva pe tarabă, ăia sunt producători adevărați.
Și când le luați, nu uitați că România a pierdut 2.647 de soiuri de legume in ultimii 20 de ani!", a scris Dan Negru pe Facebook.
Roșii cu brânză și pâine. Greșeala făcută de români
În ceea ce privește salata de roșii, medicul nutriționist Mihaela Bilic spune că poate fi o mâncare sănătoasă, însă depinde cât ulei și câtă brânză adăugăm.
Porția zilnică de ulei ar trebui să fie de doar două linguri pe zi, în timp ce porția zilnică de telemea ar trebui să fie între 70 și 100 de grame.
„Este ridicol de mică, mai ales pentru cei care spun nu mai mănânc pâine, pentru că pâinea îngrașă, și mănânc roșiile goale cu brânză. Când mă uit la pachetele de brânză trase în țiplă, la 500 de grame, mi se pare ridicol, iar ăla de 100 nici nu poți să-l tai în două, este o felie mai grosuță. Brânza este un fel de super lapte, nu putem să-l mâncăm decât dacă, la masa respectivă, punem roșii și poate o feliuță subțire de pâine și gata, dar ni s-a dus rația de 300-400 de calorii și pare că nu am mâncat mare lucru”, a spus Mihaela Bilic.
„Brânza o putem mânca cu ușurință, nu are niciun strop de fibre, nu ne satură și, dacă nu punem lângă ea niște legume și un strop de pâine, este grav pentru siluetă să ne săturăm cu brânză”, a adăugat ea.
„Pâinea are glucidele, amidonul, iar brânza are proteine și grăsimi. Punându-le împreună, avem o masă completă și, dacă punem și roșia, cu vitamine și minerale, este exemplul perfect de farfurie echilibrată, avem toate grupele de nutrienți”, a adăugat medicul.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News