Data actualizării:
Data publicării:

Dan Motreanu: Uniunea Europeană are reguli mai stricte privind produsele comercializate fizic sau online

Autor: Valentina Miu | Categorie: Politica
WhatsApp
Sursă: Facebook Dan Motreanu
Sursă: Facebook Dan Motreanu
Prim-vicepreședintele PNL Dan Motreanu susține, într-o postare pe pagina sa de socializare, că Uniunea Europeană are de ieri, 12 iunie, reguli mai stricte privind produsele comercializate fizic sau online.

„Uniunea Europeană are de astăzi reguli mai stricte privind produsele comercializate fizic sau online.

Regulamentului privind siguranța generală a produselor (RGPD) a intrat în vigoare și conține o serie de prevederi noi, pentru a garanta că doar produsele sigure sunt oferite consumatorilor.

  • În evaluarea siguranței produselor sunt introduse elemente-cheie, cum ar fi natura evolutivă a unui produs sau interconectivitatea acestuia.
  • Au fost îmbunătățite condițiile de siguranță a produselor între vânzările online și offline.
  • Au fost introduse cerințe specifice de siguranță a produselor pentru piețele online. În acest fel, consumatorii vor fi protejați împotriva produselor periculoase vândute prin intermediul piețelor online.
  • În cazul produselor nearmonizate importate în UE, a fost extinsă obligația de a exista un operator economic din UE responsabil pentru problemele legate de siguranța produselor.
  • A fost asigurată o retragere eficientă a produselor prin solicitarea de contacte directe cu consumatorii și prin anunțuri standardizate de retragere.
  • Autoritățile naționale vor avea la dispoziție instrumentele necesare, sporindu-le astfel competențele de aplicare a legii.
  • Vânzările online au crescut în mod constant în ultimii 20 de ani. Statisticile Safety Gate, serviciul de alertă al UE pentru produsele periculoase, arată că 31% din alerte vizează produse periculoase vândute online” a anunțat Dan Motreanu pe Facebook.

 

2. -imagine fara descriere- (sprijin-pentru-producatorii-romani-afectati-de-importurile-de-zahar-din-ucraina--dan-motreanu--solicitare-catre-comisia-europeana-2_27646000_85630200.jpg)

VEZI ȘI: Programul Sănătate. Dan Motreanu: România are acces la fonduri europene în valoare de peste 5,8 miliarde de euro

Guvernul României folosește fonduri europene pentru a dezvolta infrastructura spitalicească, a anunțat prim-vicepreședintele PNL Dan Motreanu vineri, 9 iunie, pe contul său de Facebook. 

Liderul PNL Dan Motreanu afirmă că prin Programul Sănătate, țara noastră are acces la fonduri europene în valoare de peste 5,8 miliarde de euro.

„Guvernul României folosește fonduri europene pentru a dezvolta infrastructura spitalicească.

Executivul a aprobat metodologia și criteriile de selecție pentru proiectele de investiții publice care vor fi finanțate prin Programul Operațional Sănătate.

Prin Programul Sănătate, România are acces la fonduri europene în valoare de peste 5,8 miliarde de euro.

Țara noastră are ocazia să modernizeze sistemul sanitar și să asigure accesul pacienților la servicii de calitate. Este pentru prima oară când România are un Program dedicat exclusiv sănătății.

Prin acest program vor fi asigurate, printre altele:

  • Continuarea investițiilor în spitalele regionale de urgență: Iași, Cluj, Craiova;
  • Construcția/modernizarea a minim 7 spitale județene;
  • Construirea sau reabilitarea a 20 de spitale publice mici, municipale și orășenești, a 24 unități sanitare care furnizează servicii de paliație;
  • Acces la screening gratuit pentru peste 800.000 de români;
  • Reabilitarea a 300 de cabinete de medici de familie;
  • Reabilitarea a 105 cabinete medicale școlare;
  • Accesul la servicii medicale a 65.000 de copii”, a transmis Dan Motreanu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel