Dan Motreanu: Aproape 1.500 de tineri de 18 ani din România primesc un permis gratuit de călătorie cu trenul în Europa
Autor: Valentina Miu | Publicat pe: 17 mai 2023, 08:52
WhatsApp
Sursă: Facebook Dan Motreanu
Sursă: Facebook Dan Motreanu
Prim-vicepreședintele PNL Dan Motreanu a transmis pe contul său de Facebook că a proape 1.500 de tineri de 18 ani din România primesc un permis gratuit de călătorie cu trenul în Europa.

„1.467 de tineri din România primesc câte un permis gratuit pentru a călători în Europa.

Prin programul DiscoverEU, 35.324 de tineri europeni cu vârsta de 18 ani vor primi câte un permis de călătorie.

 • Beneficiarii permiselor vor călători, singuri sau într-un grup de până la cinci persoane, în perioada 15 iunie 2023 și 30 septembrie 2024. Deplasările se vor efectua cu trenul, excepție făcând doar cei care locuiesc pe insule sau în zone îndepărtate.
 • DiscoverEU este o inițiativă a Uniunii Europene prin care cetățenii UE care au peste 18 ani au oportunitatea de a călători de-a lungul Europei. DiscoverEU este o acțiune a programului Erasmus+.
 • La apelul din luna martie 2023, s-au înscris 145.657 de participanți care îndeplinesc următoarele condiții:
  « s-au născut între 1 iulie 2004 (inclusiv) și 30 iunie 2005 (inclusiv);
  « sunt cetățeni sau rezidenți legali ai unui stat membru al Uniunii Europene sau ai uneia dintre țările asociate la programul Erasmus+”, a transmis Dan Motreanu, într-o postare pe Facebook.

2. -imagine fara descriere- (sprijin-pentru-producatorii-romani-afectati-de-importurile-de-zahar-din-ucraina--dan-motreanu--solicitare-catre-comisia-europeana-2_27646000_85630200.jpg)

VEZI ȘI: Dan Motreanu solicită sprijin pentru fermierii afectați de efectele secetei asupra sectorului agricol: Am semnat deja!

Prim-vicepreședintele PNL Dan Motreanu a transmis, marți, pe contul său de Facebook că fermierii au nevoie de mai mult sprijin din partea Comisiei Europeane pentru a contracara efectele secetei asupra sectorului agricol.

„Fermierii au nevoie de mai mult sprijin din partea Comisiei Europeane pentru a contracara efectele secetei asupra sectorului agricol. La creșterea prețurilor și scăderea producției, provocate de precipitațiile reduse și temperaturile ridicate, se adaugă impactul invadării Ucrainei de către Rusia asupra sectorului agricol al UE”, a transmis Dan Motreanu, într-o postare pe Facebook.

Prim-vicepreședintele PNL Dan Motreanu spune că a solicitat împreună cu mai mulți europarlamentari măsuri concrete din partea Comisiei Europene:

„Am semnat, împreună cu mai mulți colegi europarlamentari, o scrisoare adresată comisarului european pentru Agricultură, Janusz Wojciechowski.  
Solicităm măsuri concrete din partea Comisiei Europene:

 • Mobilizarea imediată a rezervei pentru situații de criză pentru fermierii din statele membre afectate de impactul secetei asupra producției lor;
 • Mobilizarea tuturor resurselor Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR) încă disponibile prin prelungirea regulamentului pentru a atenua consecințele invadării Ucrainei (măsura 22 din FEADR), prin:
  « extinderea domeniului de aplicare la fermierii, crescătorii de animale și IMM-urile din sectoarele cele mai afectate de secetă;
  « prelungirea perioadei de eligibilitate pentru această măsură până la 31 decembrie 2025;
  « luarea în considerare a posibilității finanțării măsurii prin intermediul Forumului Agricol European pentru Cercetare și Dezvoltare (EFARD) cu fonduri din cadrul Instrumentului de Reconstrucție Europeană (ERI).
 • Includerea în cadrul Politicii Agricole Comune 2023-2027 a unui ajutor similar cu măsura 22 din FEADR, pentru a sprijini fermierii, crescătorii de animale și IMM-urile aflate în situații excepționale, cum ar fi cele apărute în ultimii ani. Astfel, și acele regiuni ale Uniunii Europene care și-au angajat deja toate fondurile FEADR  ar putea beneficia de această măsură”, a adăugat prim-vicepreședintele PNL.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?