Dan Motreanu, europarlamentar (PNL), numit raportor din partea PPE pe dosarul ”Valorificarea talentelor în Europa: un nou impuls pentru regiunile UE”
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Dan Motreanu.jpg
Dan Motreanu.jpg
Europarlamentar (PNL) Dan Motreanu a fost numit raportor din partea PPE pe dosarul ”Valorificarea talentelor în Europa: un nou impuls pentru regiunile UE”.

”Este un proiect extrem de important care urmărește elaborarea unor politici, măsuri prin care Uniunea Europeană să răspundă provocărilor generate de declinul demografic, cum ar fi îmbătrânirea populației și plecarea tinerilor, scăderea forței de muncă, ponderea mică a persoanelor cu studii din anumite regiuni, precum si decalajul tot mai accentuat dintre zonele urbane și cele rurale. Astăzi, in Europa sunt afectate 82 de regiuni din 16 state, reprezentând aproape 30% din populația UE”, a spus europarlamentarul (PNL) Dan Motreanu.

Anul acesta, va fi lansat un proiect-pilot prin care aceste regiuni vor fi ajutate să dezvolte. ”Din păcate și șapte din cele opt regiuni din România sunt afectate de declinul demografic. Comisia Europeană a lansat un mecanism de prin care își propune să sprijine regiunile UE afectate de scăderea populației în vârstă de muncă. Anul acesta, va fi lansat un proiect-pilot prin care aceste regiuni vor fi ajutate să dezvolte și să pună în aplicare strategii și să identifice proiecte pentru formarea, atragerea și reținerea lucrătorilor calificați. O altă inițiativă va viza sprijinirea regiunilor din care tinerii sunt mai predispuși să plece să investească în dezvoltarea talentelor prin intermediul unor politici adaptate, bazate pe realitatea locului”, a mai precizat Dan Motreanu.

”Statele membre vor fi sprijinite, la cerere, prin instrumentul de sprijin tehnic (IST), să pună în aplicare reforme la nivel național și regional, necesare pentru a aborda problema reducerii populației în vârstă de muncă, lipsa competențelor necesare și pentru a răspunde nevoilor pieței locale. Inovarea și oportunitățile de locuri de muncă de înaltă calificare vor fi stimulate prin programele politicii de coeziune și investițiile interregionale pentru inovare. În cadrul ”Inițiativei urbane europene”, va fi lansată o nouă cerere de propuneri pentru acțiuni inovatoare. Vor fi testate soluții destinate orașelor în declin care caută soluții pentru formarea, păstrarea și atragerea lucrătorilor calificați”, a subliniat europarlamentarul Dan Motreanu.2. logo PPE.J... (logo-ppe_64858200.jpg)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel