Urmărește emisiunea live
Dan Motreanu solicită sprijin pentru fermierii afectați de efectele secetei asupra sectorului agricol: Am semnat deja!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Valentina Miu
WhatsApp
Sursă: Facebook Dan Motreanu
Sursă: Facebook Dan Motreanu
Prim-vicepreședintele PNL Dan Motreanu a transmis, marți, pe contul său de Facebook că fermierii au nevoie de mai mult sprijin din partea Comisiei Europeane pentru a contracara efectele secetei asupra sectorului agricol.

„Fermierii au nevoie de mai mult sprijin din partea Comisiei Europeane pentru a contracara efectele secetei asupra sectorului agricol. La creșterea prețurilor și scăderea producției, provocate de precipitațiile reduse și temperaturile ridicate, se adaugă impactul invadării Ucrainei de către Rusia asupra sectorului agricol al UE”, a transmis Dan Motreanu, într-o postare pe Facebook.

Prim-vicepreședintele PNL Dan Motreanu spune că a solicitat împreună cu mai mulți europarlamentari măsuri concrete din partea Comisiei Europene:

„Am semnat, împreună cu mai mulți colegi europarlamentari, o scrisoare adresată comisarului european pentru Agricultură, Janusz Wojciechowski.  
Solicităm măsuri concrete din partea Comisiei Europene:

  • Mobilizarea imediată a rezervei pentru situații de criză pentru fermierii din statele membre afectate de impactul secetei asupra producției lor;
  • Mobilizarea tuturor resurselor Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR) încă disponibile prin prelungirea regulamentului pentru a atenua consecințele invadării Ucrainei (măsura 22 din FEADR), prin:
    « extinderea domeniului de aplicare la fermierii, crescătorii de animale și IMM-urile din sectoarele cele mai afectate de secetă;
    « prelungirea perioadei de eligibilitate pentru această măsură până la 31 decembrie 2025;
    « luarea în considerare a posibilității finanțării măsurii prin intermediul Forumului Agricol European pentru Cercetare și Dezvoltare (EFARD) cu fonduri din cadrul Instrumentului de Reconstrucție Europeană (ERI).
  • Includerea în cadrul Politicii Agricole Comune 2023-2027 a unui ajutor similar cu măsura 22 din FEADR, pentru a sprijini fermierii, crescătorii de animale și IMM-urile aflate în situații excepționale, cum ar fi cele apărute în ultimii ani. Astfel, și acele regiuni ale Uniunii Europene care și-au angajat deja toate fondurile FEADR  ar putea beneficia de această măsură”, a adăugat prim-vicepreședintele PNL.

2. -imagine fara descriere- (sprijin-pentru-producatorii-romani-afectati-de-importurile-de-zahar-din-ucraina--dan-motreanu--solicitare-catre-comisia-europeana-2_27646000_85630200.jpg)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel