Dan Motreanu propune ieşirea PNL de la guvernare - surse Digi24
Autor: Florin Răvdan | Publicat pe: 18 mai 2023, 19:10
WhatsApp
Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea
Sunt discuţii aprinse în şedinţa dintre liderii coaliţiei cu privire la Guvernul Ciolacu. 

Liberalul Dan Motreanu a propus chiar ca PNL să iasă de la guvernare, dacă nu se găseşte înţelegere între liderii coaliţiei. 

"Dacă cele două partide (n.r. PSD şi PNL) se cramponează în câte un minister, ar fi mai bine ca PNL să iasă de la guvernare", ar fi spus Dan Motreanu, conform unor surse Digi24. 

Amintim că PSD vrea să păstreze ministerul Transporturilor, pentru ca în această funcţie să continue Sorin Grindeanu, în timp ce mai mulţi liberali ar dezaproba această măsură. 

Nici cei de la UDMR nu sunt mulţumiţi de cum decurg negocierile, conform surselor politice. Liderii partidului au părăsit discuţiile de la Palatul Victoria cu PNL şi PSD, după ce li s-a propus preluarea Ministerului Investiţiilor şi Proiectelor Europene, în schimbul Ministerului Dezvoltării, conform Antena 3 CNN. 

Kelemen Hunor insistă ca Ministerul Dezvoltării să rămână la UDMR şi spune că în aceste condiţii ei nu mai pot rămâne la guvernare. Iniţial, le-a fost propus să se facă o tragere, să se aleagă ministerele - s-au împărţit pe calupuri.

Ulterior, PSD şi PNL le-au promis celor din UDMR să accepte un minister mai important, cum ar fi MIPE, dar varianta a fost refuzată şi liderii UDMR au părăsit negocierile. 

Scenariu rotativă. Chirieac: Eu sper ca UDMR să nu fie exclus de la guvernare

Întrebat dacă crede că UDMR va fi exclus de la guvernare, analistul politic a răspuns că speră să nu. 

“Eu sper că nu, dar e vorba să i se ia două ministere din cele trei, că ei au Dezvoltarea, Mediul și Sportul. Sportul, în mod nemeritat, e mai puțin vizibil, dar asta e situația. Mediul și Dezvoltarea sunt ministere cu bugete foarte mari care interesează foarte mult partidele politice și clientela respectivă. Deci, e vorba să li se ia două ministere, fie Mediul, fie Dezvoltarea, după cum se spune pe surse.

Ideea este că în această situație, UDMR a anunțat că pot renunța la Sport, dar nu la Mediu și la Dezvoltare. Din punct de vedere politic, ieșirea UDMR-ului de la guvernare nu înseamnă nimic.”, a spus Bogdan Chirieac. 

Acesta a fost întrebat dacă Marcel Ciolacu ar accepta varianta ca Ministerul Dezvoltării Regionale să ajungă la PNL.

“Domnul Ciolacu cu siguranță va accepta orice minister își dorește domnul Nicolae Ciucă.”, a spus Bogdan Chirieac la Antena3 CNN. 

CITEŞTE MAI MULTE AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?