Data actualizării:
Data publicării:

Dan Motreanu, președintele PNL Giurgiu, atac la PSD. Coaliția in pericol?

Autor: Ion Voicu | Categorie: Politica
WhatsApp
Președintele PNL Giurgiu, Dan Motreanu, lansează un atac la adresa PSD, subliniind că atât mărirea pensiilor cât și reducerea inechităților din sistem, prin tăierea pensiilor speciale, sunt realizări ale premierului Ciucă, nu ale social-democraților.

Sâmbătă, la Adunarea Județeană a Organizației Seniorilor Național Liberali Giurgiu, președintele PNL Giurgiu, Dan Motreanu, a comentat ironia președintelui PSD, Marcel Ciolacu, la adresa europarlamentarului Rareș Bogdan. Marcel Ciolacu  îl ”înțepase”, miercuri, pe prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan, care a intervenit în disputa legată de numele ministrului Apărării.

„Dacă cei de la PSD nu sunt în stare să propună o soluţie şi nu au, să ne spună, nu e nicio problemă. PNL, în orice moment şi pentru orice portofoliul are soluţii”, a spus Rareș Bogdan. Marcel Ciolacu a respins ideea unui schimb de ministere și a refuzat să comenteze declarația. ”A vorbit și nea Ion de la raion, că și el e om”, a spus Marcel Ciolacu, întrebat de jurnaliști despre propunerea lui Rareș Bogdan.  

„Mă așteptam ca domnul Ciolacu – ca un bun socialist – creștin practicant, să îl compare mai degrabă pe Rareș Bogdan cu Ioan Gură de Aur, a spus Dan Motreanu la întâlnirea cu seniorii liberali din Giurgiu, conform presei locale. Dar, fiecare citează din experiența de viață sau din propriile lecturi. Despre Rareș Bogdan se pot spune multe, dar nu și faptul că nu este un bun orator. Este o calitate pe care nimeni nu i-o poate contesta. De asemenea, se  pare că, mai nou, și predicțiile îi ies lui Rareș Bogdan, atât cu pensiile speciale –  din păcate mult mai târziu de 30 zile, cât și cu promisiunea creșterii pensiilor cu 15%  și a salariului minim la 3.000 de lei, măsuri pe care sunt sigur că și domnul Ciolacu și le dorește. Cele două măsuri se pot întâmpla pentru că până la sfârșitul anului, Guvernul Ciucă va  propune reformarea sistemului în baza  contributivității și reducerea inechităților din sistemul de pensii, dar și pentru că, după vizita și negocierea făcută de Premierul Nicolae Ciucă la Bruxelles inclusiv cu președinta Comisiei Europene Ursula von der Leyen, s-a propus  ajustarea unor jaloane din PNRR, precum și înlocuirea limitei de 9,4% din Produsul Intern Brut pentru pensii, cu un alt indicator, care să ţină cont de studiul Băncii Mondiale, un indicator de disciplină financiară”, a spus Dan Motreanu, conform Eveniment gr.

Demisia ministrului Apărării, Vasile Dâncu, după ce președintele Iohannis l-a criticat pentru unele declarații referitoare la războiul din Ucraina, a generat tensiuni în coaliție. De asemenea, au escaladat disputele pe tema legii pensiilor și a situației din sectorul energetic. În timp ce liberalii solicită un procent mai mare pentru creșterea pensiilor, punând în dificultate miniștri PSD de la Muncă și Finanțe, pesediștii atacă atât în Parlament, cât și în spațiul public modul în care a gestionat ministrul Virgil Popescu criza energetică.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel