Dan Motreanu: În Parlamentul European se lucrează la modernizarea Rețelei de informații contabile agricole
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Dan Motreanu
Dan Motreanu
Europarlamentarul PNL Dan Motreanu a anunțat că în PE se lucrează la o nouă propunere legislativă privind modernizarea Rețelei de informații contabile agricole și transformarea acesteia în Rețeaua de date privind durabilitatea fermelor.

”În Parlamentul European lucrăm în această perioadă la o nouă propunere legislativă privind modernizarea Rețelei de informații contabile agricole și transformarea acesteia în Rețeaua de date privind durabilitatea fermelor.

Mai exact, dacă până acum fermierii europeni colectau voluntar doar date microeconomice și contabile pentru evaluarea situațiilor economice și financiare ale fermelor, după adoptarea acestei legislații, se vor colecta suplimentar date privind aspecte sociale și de mediu, pentru a obține în final o imagine clară asupra sustenabilității agriculturii în Uniunea Europeană.

Astfel, se va spori importanța rețelei în analiza și evaluarea politicilor agricole în statele membre, se va îmbunătăți calitatea serviciilor de consiliere adaptată pentru fermieri și se vor oferi orientări utile factorilor de decizie în domeniul agricol.

În calitate de responsabil al Grupului PPE pe acest raport, una dintre prioritățile mele a fost să nu împovăram fermierii, astfel colectarea datelor să se efectueze în continuare în mod voluntar și în același timp să îi sprijinim financiar pe cei care vor să participe la rețea, sau le oferim gratuit servicii de consiliere adaptată specificului fermei.

Colectarea datelor sociale prezintă o importanță deosebită în ceea ce privește respectarea drepturilor sociale ale lucrătorilor și îmbunătățirea condițiilor de muncă. Reamintesc că nouă Politică Agricolă Comună prevede din anul 2025 condiționalitatea socială. Astfel, beneficiarii de subvenții PAC vor fi obligați să asigure lucrătorilor agricoli, inclusiv celor sezonieri, condiții de muncă decente, ce respectă prevederile legislației europene din domeniul social și al muncii.”, a scris Dan Motreanu, pe pagina sa de Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News


WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel