Dan Motreanu: Facturile la energie electrică vor fi compensate din fonduri europene
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Valentina Miu
WhatsApp
Sursă: Facebook Dan Motreanu
Sursă: Facebook Dan Motreanu
Prim-vicepreședintele PNL Dan Motreanu a transmis pe contul său de Facebook că facturile la energie electrică vor fi compensate din fonduri europene, iar suma la care va avea acces România va fi de aproximativ 500 de milioane de euro.

Prim-vicepreședintele PNL Dan Motreanu a transmis pe contul său de Facebook că facturile la energie electrică vor fi compensate din fonduri europene, în urma negocierilor purtate de Marcel Boloș, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, cu Elisa Ferreira, comisar european pentru Politică Regională:

„Facturile la energie electrică vor fi compensate din fonduri europene, în urma negocierilor purtate de Marcel Ioan Boloș, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, cu Elisa Ferreira, comisar european pentru Politică Regională.

  • Suma la care va avea acces România va fi de aproximativ 500 de milioane de euro. Modificarea propusă constă în decontarea din fonduri europene a cheltuielilor efectuate prin Ministerul Energiei, de la bugetul de stat, către furnizorii de energie electrică şi gaze naturale. Sunt bani europeni pe care România ar fi riscat să îi piardă, a precizat Marcel Ioan Boloș.
  • În cadrul negocierilor de la Bruxelles, a fost convenit cadrul pentru continuarea proiectelor în programele cu finanțare din fonduri europene 2021-2027. Soarta programelor care nu vor fi finalizate la timp este una dintre preocupările primarilor”, a transmis Dan Motreanu, într-o postare pe Facebook.

”Practic, ne asigurăm că nu se vor bloca proiectele de infrastructura de transport (cum ar fi Sibiu-Pitești), intrastructura de apă-canalizare, infrastructura locală și județeană de transport, proiectele de investiții în domeniul mobilității urbane, dar și proiectele din domeniul investițiilor în sănătate și infrastructura educațională”, a declarat Marcel Ioan Boloș.

2. -imagine fara descriere- (sprijin-pentru-producatorii-romani-afectati-de-importurile-de-zahar-din-ucraina--dan-motreanu--solicitare-catre-comisia-europeana-2_27646000_85630200.jpg)

VEZI ȘI: Dan Motreanu: Aproape 1.500 de tineri de 18 ani din România primesc un permis gratuit de călătorie cu trenul în Europa

Prim-vicepreședintele PNL Dan Motreanu a transmis pe contul său de Facebook că aproape 1.500 de tineri de 18 ani din România primesc un permis gratuit de călătorie cu trenul în Europa.

„1.467 de tineri din România primesc câte un permis gratuit pentru a călători în Europa.

Prin programul DiscoverEU, 35.324 de tineri europeni cu vârsta de 18 ani vor primi câte un permis de călătorie.

  • Beneficiarii permiselor vor călători, singuri sau într-un grup de până la cinci persoane, în perioada 15 iunie 2023 și 30 septembrie 2024. Deplasările se vor efectua cu trenul, excepție făcând doar cei care locuiesc pe insule sau în zone îndepărtate.
  • DiscoverEU este o inițiativă a Uniunii Europene prin care cetățenii UE care au peste 18 ani au oportunitatea de a călători de-a lungul Europei. DiscoverEU este o acțiune a programului Erasmus+.
  • La apelul din luna martie 2023, s-au înscris 145.657 de participanți care îndeplinesc următoarele condiții:
    « s-au născut între 1 iulie 2004 (inclusiv) și 30 iunie 2005 (inclusiv);
    « sunt cetățeni sau rezidenți legali ai unui stat membru al Uniunii Europene sau ai uneia dintre țările asociate la programul Erasmus+”, a transmis Dan Motreanu, într-o postare pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel