Dan Ilie Morega, plasat în arest la domiciliu după ce a fost externat de la Psihiatrie
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Foto: Captură video Antena 3 CNN
Foto: Captură video Antena 3 CNN
Fostul prefect de Gorj Dan Ilie Morega a fost externat de la Psihiatrie şi audiat, marţi, în cauzele penale în care este vizat, la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Gorj. 

Ulterior, Morega a fost escortat la domiciliul din Baia de Aramă de către poliţişti ai IPJ Mehedinţi, unde va executa măsura arestului la domiciliu 30 de zile, conform unor surse judiciare.

Tribunalul Bucureşti a hotărât, luni, să menţină măsura arestului la domiciliu în cazul lui Dan Ilie Morega. Acesta are obligaţia de a nu părăsi locuinţa fără permisiunea procurorilor, în dosarul în care este cercetat penal după ce a fost prins conducând fără permis de conducere şi a produs un eveniment auto.

Iniţial, procurorii l-au plasat pe Morega sub control judiciar. Ulterior, au solicitat în instanţă înlocuirea acestei măsuri cu arestul preventiv, dar Judecătoria Sectorului 1 a hotătât pe data de 23 martie ca fostul prefect să stea în arest la domiciliu. Procurorii au atacat decizia primei instanţe, însă contestaţia lor a fost respinsă, luni, de Tribunalul Bucureşti. Tribunalul București a schimbat doar adresa unde fostul prefect stă în arest la domiciliu.

'Respinge, ca nefondată, contestaţia formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti împotriva încheierii din data de 23.03.2024 a judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Sectorului 1 Bucureşti, pronunţată în dosarul nr. 8532/299/2024. În temeiul art. 4251 alin. 7 pct. 2 lit. a Cpp admite, în parte, contestaţia formulată de inculpatul Morega Dan Ilie împotriva încheierii din data de 23.03.2024, a judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Sectorului 1 Bucureşti, pronunţată în dosarul nr. 8532/299/2024 şi în rejudecare: În baza art.221 alin. 1 Cpp impune inculpatului obligaţia de a nu părăsi domiciliul din Or. (...) fără permisiunea organului judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza. Definitivă', conform Tribunalului Bucureşti.

Amintim faptul că Dan Ilie Morega este cercetat penal pentru comiterea infracţiunii de conducere a unui mașini fără permis de conducere în mai multe rânduri. Totodată, el este cercetat pentru de lovire sau alte violenţe, după ce a agresat o jurnalistă.

Pe data de 6 februarie 2024, din dispoziţia şefului Serviciului Rutier Gorj, lui Dan Ilie Morega i-a fost retras permisul de conducere pe justificări medicale. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel