Dan Dungaciu explică barometrul de securitate. În cine au încredere și ce cred românii despre UE, SUA, Rusia sau China | Sondaj
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Tudor Curtifan
WhatsApp
Dan Dungaciu  Foto: Crișan Andreescu
Dan Dungaciu Foto: Crișan Andreescu
Cifrele ultimului sondaj realizat de Laboratorul pentru Analiza Războiului Informaţional şi Comunicare Strategică (LARICS), în parteneriat cu Institutul de Ştiinţe Politice şi Relaţii Internaţionale (ISPRI) al Academiei Române, vor fi analizate azi la DC News, de Dan Dungaciu.

Datele barometrului au fost date publicității de LARICS în cursul acestei săptămâni. 

Profesorul Dan Dungaciu, directorul Institutului de Științe Politice și Relații Internaționale al Academiei Române, în cadrul emisiunii de la DC News, va explica exact cifrele din cadrul barometrului realizat de LARICS în parteneriat cu ISPRI.

Emisiunea va fi difuzată azi, 23 octombrie 2021, începând cu ora 13:00.

Emisiunea poate fi urmărită pe pagina de Facebook DC News, pe DC News TV, cât și pe www.DCNews.ro.

Câteva date din barometru indică faptul că Uniunea Europeană și NATO beneficiază în continuare de multă încredere în rândul publicului din România, peste media europeană.

Cele mai mari amenințări la adresa UE sunt în viziunea românilor: criza economică, pandemia, migrația din afara UE, neînțelegerile dintre unele țări membre.

Cele mai mari amenințări la adresa României: criza economică, corupția, pandemia, incompetența clasei politice.

Românii ar prefera să evite situația de a fi puși să aleagă între SUA și UE, iar cifrele le veți putea vedea analizate în cadrul emisiunii.

Acestea, cât și multe alte dosare importante privind încrederea românilor în instituții precum Președinția, Guvernul, Parlamentul, Armata, Biserica, ori relația cu Rusia și China, vor fi analizate în emisiune.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News


WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel