Data publicării:

Dan Diaconescu: PP-DD va lua locul PNL în ALDE. Mă lupt cu nevasta lui Crin

Autor: Ion Voicu, ionvoicu | Categorie: Politica
WhatsApp

Dan Diaconescu nu este îngrijorat de plecarea unor parlamentari PP-DD la PSD, ba chiar își face calcule pentru europarlamentare. După intrarea în legislativul de la Bruxelles, vor avea loc negocieri cu familiile politice europene. Cel mai probabil, PP-DD va intra în ALDE, după ce PNL va părăsi grupul liberalilor europeni, pentru a trece la PPE, spune Dan Diaconescu.

 -Nu sunteți îngrijorat de numărul mare al dezertorilor către PSD?

-Nu! Ne trădează fiindcă nu am trădat noi, nu i-am trădat pe cei care ne-au ales. Liberalii ar trebui să fie îngrijorați. Pentru mine nu-i rău: am scăpat de o alianță, că eram presat să merg, fie într-o parte, fie în alta. Dacă mă lasă fără parlamentari, nu mai e cazul. Dar ei, de ce se bat pe senatorii și deputații PP-DD? A spus unul dintre cei care au plecat că i-a dat PSD-ul 120.000 de euro. Care e miza, dacă ai deja 60%? Se pregătesc să guverneze singuri, au și făcut majoritatea absolută, la Senat...Apropo de trădători. Chiar glumeam, că pot să ia banii și să le dea țeapă. Nu pot, a zis unul, că m-au filmat când am luat banii. Bine, nici cu PNL nu mi-e rușine. Ce să mai vorbim: PNL=PSD=aceeași mizerie!

-Totuși, nu-i o imagine proastă, la europarlamentare?

-De ce? Acolo se candidează pe listă, nu e posibilă trădarea: cine pleacă, lasă locul pentru partid. Învățăm, din greșeli, o să punem pe alții, mai buni. Orice scor, peste 14%, e un câștig. Iar noi am avut peste 1,2 milioane de voturi, în decembrie. La europarlamentare nu prea vine lumea, mai ales liberalii se mobilizează mai greu. Deci ponderea PP-DD va crește, dacă menținem același electorat, dacă vin toți. Voi candida cap de listă. Poate ajungem chiar la 18-19%, sau, îndrăznesc să sper, un scor cu 2 în față. UDMR și PC nu vor trece pragul, estimez eu, așa că vom avea procente importante, la redistribuire.

-Eurooptimist sau eurosceptic?

-Noi suntem la centru, nu avem un discurs împotriva Europei, dar nici nu mai acceptăm să ne calce în picioare. Probabil, vom fi în familia politică liberală, ALDE. Tot ce pot spune, în acest moment, e că ei ne tatonează, pentru a lua locul liberalilor, care vor pleca la PPE. E drept că UDMR și PDL fac opoziție la intrarea PNL în familia PPE, dar va fi o decizie de sus, pentru că popularii vor să aibă partide la guvernare, iar cu PDL nu sunt șanse. Dar, despre asta vorbim după alegeri. Până atunci, mă voi lupta cu nevasta lui Crin, am auzit că ea va conduce lista liberalilor. O să fie o luptă mai dreaptă decât cu Ponta, în Tg. Jiu. Dacă acolo am luat 34%... E și mai greu să cumperi voturi, la europarlamentare, cum au făcut la locale sau la generale.

-De ce ați dispărut din prim plan? Nimic despre Roșia Montană, despre procurori?

-Am fost în Italia, mă pregătesc să reiau transmisia OTV. Fără televiziune, e greu să ajungi la public. Dar, în scurtă vreme voi transmite, de la Vatican. Dacă nici cu asta nu răstorn guvernul Ponta, mă retrag! Așa că fac un pariu: după 2-3 luni, toți or să se mute în Italia. Or să se ia după mine, cum s-au luat și cu otevizarea. Legea e mult mai blândă acolo, CNA nu prea există, amenzi nici atât. Sper că lucrătorii români din Italia or să ne vadă, într-o săptămână sau două, și vor suna acasă: mamă, uită-te, că a început Domnul Dan. Dacă nu ne preiau cabliștii, voi declașa un cutremur în distribuție. Sunt 26 de posturi românești pe un satelit. O antenă e vreo 300 de lei. Și ai o platformă pe care nu mai plătești cablu, niciodată. Vor veni toate posturile, îi radem pe cei de la CNA și de la cablu. Știu că pare greu de crezut, dar cine m-a crezut când am lansat OTV sau când am pornit serialul cu Elodia?

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel