Data actualizării:
Data publicării:

Dan Diaconescu a fost eliberat din arest: "Cu două sau trei zile înainte ca mascaţii să intre peste mine, interdicţia mea la televiziune se scurtase"

Autor: Florentina Constantin | Categorie: Stiri
WhatsApp
Dan Diaconescu a fost eliberat din arest, în această seară, fiind dispus arestul la domiciliu.

UPDATE:

Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa a contestat, vineri seară, respingerea de către instanţă a propunerii de arestare preventivă a lui Dan Diaconescu.

"La data de 07.04.2023 judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Constanţa a respins propunerea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa privind luarea măsurii arestului preventiv, pe o perioadă de 30 de zile, a inculpatului D.D. (...) şi a dispus luarea măsurii arestului la domiciliu faţă de inculpat, pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 07.04.2023, până la data de 06.05.2023, inclusiv. Procurorul a formulat contestaţie împotriva hotărârii judecătorului de drepturi şi libertăţi", se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa.

Judecătoria Constanţa a respins, vineri seară, propunerea procurorilor de arestare preventivă a fostului patron OTV Dan Diaconescu, magistraţii dispunând măsura arestării la domiciliu pentru 30 de zile a acestuia.

"Urmare a cercetărilor efectuate într-un dosar penal, cu privire la un bărbat, de 55 de ani, bănuit de comiterea a două infracţiuni de act sexual cu un minor şi 5 infracţiuni de folosire a prostituţiei infantile, la data de 7 aprilie a.c., Judecătoria Constanţa a dispus, faţă de acesta, măsura preventivă a arestului la domiciliu, pentru 30 de zile", a informat Inspectoratul de Poliţie Judeţean Constanţa.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa propusese instanţei de judecată, în dimineaţa aceleiaşi zile, arestarea preventivă a lui Dan Diaconescu.

_______________________________________________________________________________________

"Arestul la domiciliu este o reparaţie pentru ultimele zile", a spus avocatul lui Dan Diaconescu.

"Mă aşteptam să fiu liber. Sper ca, în cel mai scurt timp, toată ţara şi toţi telespectatorii dumneavoastră să vadă că sunt absolut nevinovat. Ăsta este un început", a spus Dan Diaconescu, la ieşirea din arest.

"Cu două sau trei zile înainte ca mascaţi să intre peste mine, domnul Murărescu (n.r. avocatul lui) m-a anunţat că interdicţia mea de televiziune s-a scurtat cu un an și ceva. Nu vreau să fac vreo legătură. Interdicţia mea expira imediat după alegeri şi acum expiră înainte de alegeri", a spus acesta, ulterior, la Antena 3 CNN.

Ce acuzații i se aduc

Fostul patron OTV Dan Diaconescu a fost reţinut pentru 24 de ore, în noaptea de joi spre vineri, fiind acuzat de comiterea a două infracţiuni de act sexual cu un minor şi cinci infracţiuni de folosire a prostituţiei infantile, a transmis Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Constanţa. 

Conform IPJ, pe 6 aprilie, poliţişti din cadrul Poliţiei municipiului Constanţa - Biroul Investigaţii Criminale, sub coordonarea procurorului de caz de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa, au efectuat două percheziţii la locuinţele unui bărbat, de 55 de ani, în municipiile Bucureşti şi Constanţa.

"La data de 15 martie a.c., poliţişti din cadrul Poliţiei municipiului Constanţa s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că un bărbat, de 55 de ani, din municipiul Bucureşti, ar fi săvârşit două infracţiuni de act sexual cu un minor şi 5 infracţiuni de folosire a prostituţiei infantile", se arată într-un comunicat de presă transmis de IPJ Constanţa.

Potrivit sursei menţionate, în perioada septembrie 2020- septembrie 2021, acesta ar fi întreţinut relaţii sexuale cu două minore, care, pe parcursul comiterii faptelor, împliniseră vârsta de 16 ani.

În urma percheziţiilor efectuate de poliţişti, au fost ridicate mai multe medii de stocare şi dispozitive electronice. La acţiune au participat şi luptători din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Bucureşti, suportul de specialitate fiind asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale.

Știre în curs...

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel