Dan Cămârzan, milionarul din Brașov care și-a ucis bunica, e liber, după doi ani la Psihiatrie
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Irina Constantin
WhatsApp
Foto Ilustrativ Pixabay
Foto Ilustrativ Pixabay
Și-a ucis bunica în 2019, crezându-se trimisul lui Dumnezeu pe pământ. Astăzi, doi ani mai târziu, Dan Cămârzan e liber. 

Dan Cămârzan fusese internat la Psihiatrie după crimă, asta după ce medicii au stabilit că nu a avut discernământ în momentul săvârșirii gestului criminal. Afaceristul brașovean și-a ucis bunica în 2019, prin sugrumare. Astăzi, el este liber, din decizia judecătorilor. 

Lipsa discernământului în momentul săvârșirii crimei a făcut ca milionarul să nu fie tras la răspundere penal pentru fapta sa. Astfel, el nu a mai ajuns la închisoare. 

Luna trecută, Judecătoria Beiuș a admis cererea lui Cămârzan de înlocuire a măsurii de siguranță a internării medicale la Spitalul de Psihiatrie și Măsuri de Siguranță Ștei. Magistrații au dispus liberarea sa din spital fără nicio altă restricție în afară de obligarea acestuia de a urma tratament medical ambulator, scrie Fanatik. Decizia a venit în baza unei expertize medico-legale, emisă de Institutul de Medicină Legală Timișoara pe 18 mai 2022.

În 2010, Dan Cămârzan avea o avere estimată la 29 de milioane de euro. El făcea parte dintr-o sectă numită ”Mișcarea suveranilor”, care susținea ideea că omul nu trebuie să recunoască identitatea pe care i-o dă statul la naștere, pentru că, în acel moment, el devine sclav. 

În 2017, cu doi ani înainte de a-și ucide bunica, bărbatul și-a deschis un canal de Youtube numit ”I am God”, prin intermediul căruia susținea că este trimisul lui Dumnezeu și că Dumnezeu lucrează prin el.

Martoră la crimă a fost chiar mama lui Dan Cămârzan, care a asistat neputincioasă la fapta fiului său. Bunica lui avea 93 de ani. 

Crima din Bascov, săvârșită de un bărbat cu probleme psihice

Știrea eliberării lui Dan Cămârzan vine într-un moment sensibil, în urma unor crime săvârșite de o persoană cu probleme psihice, care a ucis cinci membri ai familiei sale, inclusiv nepoata de doar 5 ani.

Principalul suspect în cazul crimei din Bascov a povestit, în fața anchetatorilor, care au fost motivele ce l-au împins să-și omoare părinții, fratele, sora și nepoata. Individul a spus că era supărat deoarece nu primea suficientă atenție și nu era salutat de câte ori trebuia, transmite Pro Tv.

Vecinii spun că pe fetița de 5 ani ar fi pedepsit-o cu moartea pentru că nu purta o bijuterie pe care i-o făcuse cadou. Crima a fost una premeditată, o spun și procurorii. Planul execuției a fost întocmit cu mare grijă. În locuința bărbatului oamenii legii au fost găsite însemnări despre lucrurile la care trebuia să fie atent, astfel încât să nu eșueze.

Ce a făcut bărbatul după crimă

După crimele oribile pe care le-ar fi comis, bărbatul, bolnav psihic, şi-a pregătit un bagaj cu haine şi mâncare, hotărât să plece în lume. Când a ieşit la drum, s-a speriat, i s-a părut că s-a rătăcit şi de aceea a fugit în pădure. Acesta nu a putut explica în fața anchetatorilor de ce şi-a provocat răni, dar inițial s-a presupus că individul a încercat să se sinucidă.

Suspectul avea halucinații

Bărbatul de 52 de ani suferă de o afecțiune psihică care îi provoacă halucinații. Boala i s-ar fi declanșat în studenție, în aceeași perioadă în care a avut și o decepție în dragoste. El se află în evidențele medicale ale specialiștilor deja de 16 ani. Medicul său psihiatru l-a văzut ultima oara în luna mai, însă tatăl lui mergea lună de lună la acest doctor ca să îi ia tratamentul. Specialistul nu bănuise nimic, caz în care ar fi putut preveni această oribilă crimă.

Citește aici continuarea

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel