Dan Barna, după consultările de la Cotroceni: domnule Iohannis, să nu mai gândim pe azi, pe mâine
Autor: Alexandru Ichim | Publicat pe: 15 oct 2019, 12:50
WhatsApp
Dan Barna/ Foto Agerpres
Dan Barna/ Foto Agerpres
Dan Barna s-a aflat astăzi la Palatul Cotroceni unde a participat la consultările cu președintele României. 

Liderul USR, Dan Barna, a declarat, marţi, că preşedintele Klaus Iohannis a reconfirmat, la consultările de la Cotroceni, că îşi doreşte alegeri anticipate, însă după scrutinul din noiembrie, Barna susţinând că momentul potrivit ar fi în prezent, "cât PSD este slab", scrie Agerpres. 

"Am ieşit de la consultări unde preşedintele Iohannis mi-a reconfirmat că îşi doreşte alegeri anticipate. Chestiunea calendarului pentru anticipate consideră însă că trebuie abordată abia după alegerile prezidenţiale. Argumentul pe care l-a invocat a fost nevoia de a o înlocui urgent pe Dăncilă. Domnule Iohannis, haideţi să nu mai gândim pe azi, pe mâine. Care e alternativa la anticipate? Să puneţi acum un Guvern slab, fără susţinere parlamentară, aflat în permanenţă la mâna PSD şi a celorlalte partide pesediste din Parlament, conduse de Ponta şi Tăriceanu, partide care împreună au majoritatea în Legislativ. Un astfel de Guvern nu va putea să facă reformele de care România are nevoie şi ne trezim, la fel ca în 2016, că după un an de zile se întoarce PSD pe cai mari la guvernare. Aţi uitat anul 2016? Ştiu foarte bine despre ce vorbesc, am fost în Guvernul Cioloş, ştiu cât de mult ne-a afectat lipsa de susţinere", a scris Barna, pe Facebook.

Dan Barna: Moment potrivit pentru alegeri anticipate

În opinia liderului USR, este un moment potrivit pentru organizarea de alegeri anticipate, "acum, cât PSD este slab".

"Haideţi mai bine să facem anticipate acum, cât PSD este slab. Să mergem acum în faţa oamenilor şi să câştigăm o majoritate solidă în Parlament. Vă garantez că, dacă facem alegeri acum, PSD nu va mai reveni la guvernare pentru 10 ani de-acum înainte. Dacă vreţi cu adevărat să scăpăm ţara de PSD, aveţi curajul să facem acum anticipate. Şi dacă vi se pare că actuala Constituţie nu facilitează anticipatele, haideţi să ne luăm un angajament, că oricare dintre noi va câştiga alegerile prezidenţiale va iniţia un proces de modificare a Constituţiei care va cuprinde, printre altele, şi posibilitatea ca preşedintele să iniţieze un referendum de dizolvare a Parlamentului atunci când acesta nu mai reflectă voinţa cetăţenilor, cum se întâmplă acum, când configuraţia actuală a Parlamentului, bazată pe votul din 2016, nu mai are nicio legătură cu votul dat de oameni pe 26 mai. Avem în Parlament un partid nou, care nu au fost pe liste la alegerile din 2016 şi 54 de deputaţi şi senatori au trecut la un alt partid faţă de cel pe listele căruia au intrat în Parlament", a argumentat Dan Barna.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?