Dan Barna cere să fie anchetat de cine vrea el. Narcisa Iorga: Băi, DLAF nu e în subordinea lui Dăncilă, cum îți păcălești tu fanaticii
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Dan Barna FOTO AGERPRES
Dan Barna FOTO AGERPRES
Narcisa Iorga a reacționat după ce Dan Barna a cerut ca ancheta proiectelor sale pe bani europeni să fie preluată de DNA, instituție în care spune că are încredere, în comparație cu Departamentul pentru Luptă Anti-Fraudă (DLAF).

Narcisa Iorga taxează solicitarea lui Dan Barna arătând că DLAF nu este în subordinea lui Dăncilă, așa cum șeful USR "își păcălește fanaticii". DLAF este un organism al României, în relație cu OLAF, dar care este finanțat de România, adică de Guvern, "condus de oricine ar fi".

”Băi, Dan Barna, cum adică tu nu vrei să fii anchetat de DLAF? Dar cine ești tu, să alegi ce instituție a statului te poate verifica pe tine cum ai cheltuit fondurile europene, băi? Să nu mai folosesc elegantul apelativ "băi"? Am zis că e mai pe înțelesul tău și al simpatizanților USR, speram să apreciezi...


Prin mai 2011, când dl Barna era consultant pe fonduri europene, a intrat în vigoare legea de organizare a DLAF, care spune așa:


Art. 2


(1) Departamentul asigură, sprijină şi coordonează, după caz, îndeplinirea obligaţiilor ce revin României privind protecţia intereselor financiare ale Uniunii Europene, în conformitate cu prevederile art. 325 din Tratatul privind funcţionarea Uniunii Europene.


(2) Departamentul este instituţia de contact cu Oficiul European de Luptă Antifraudă - OLAF din cadrul Comisiei Europene.


(3) În îndeplinirea atribuţiilor ce îi revin, potrivit legii, Departamentul acţionează pe bază de autonomie funcţională şi decizională, independent de alte autorităţi şi instituţii publice.


Deci, băi, Barna, DLAF nu e în subordinea lui Dăncilă, cum îți păcălești tu fanaticii. Este un organism al României, în relație cu OLAF, dar care e finanțat de România, adică de guvern, conduse de oricine ar fi. Să-ți zic câteva vorbe și despre OLAF, luate de pe site-ul european https://eur-lex.europa.eu/legal-content/RO/TXT/..., nu de pe pagina lui Caramitru:


ASPECTE-CHEIE OLAF


Frauda este un act de înșelăciune comis în mod deliberat pentru a obține câștiguri personale sau pentru a cauza o pierdere altei părți. La nivelul UE, această pierdere poate fi rezultatul unei plăți necuvenite de fonduri din bugetul UE (...).


OLAF lansează investigații:


- în cadrul instituțiilor și al organismelor UE, cu scopul de a detecta frauda, corupția și alte eventuale activități ilegale care afectează interesele financiare ale UE, precum și aspecte grave legate de îndeplinirea sarcinilor profesionale care nu afectează interesele financiare ale UE;


- în afara instituțiilor și a organismelor UE, cu scopul de a detecta frauda sau alte abateri săvârșite de către persoane sau organizații. Acestea pot implica autoritățile din țările UE (și, ocazional, autorități din țările din afara UE).


Băi, Barna, legea nu se negociază cum negociezi tu acum votul guvernului Orban. N-ai înțeles că te supui legii chiar și atunci când te lovește pe tine în moalele capului?


Băi, Barna, eu pot să înțeleg că prietenii tăi cu prieteni în DNA au făcut să fie clasat un dosar care te privea și că de-aia vrei să te cerceteze DNA, nu DLAF. Pot să înțeleg și că te iei după Ana Birchall, care nu dă doi bani pe lege, și face numai ce vrea ea. Mă rog, e un fel de a spune că face ce vrea ea... Dar, băi, Barna, trebuie, totuși, să înțelegi și tu că dacă tot ești nou intrat în politică, nu-ți poți permite, băi, să spui că nu vrei să fii anchetat pentru faptele tale. Pentru că tu ai promis că ești altfel decât ăia care ne mănâncă banii și zilele și nervii de 30 de ani încoace, înțelegi, băi, Barna?


Dacă nu-ți place cum mă adresez, pot să-ți spun că nici mie nu mi-a plăcut cum te-ai adresat cu privire la o jurnalistă respectabilă. De-aia îți spun așa, băi, Barna!”, a scris Narcisa Iorga pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel