Dan Adamescu. Cum au fost sifonați banii Oțelului Galați
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Potrivit raportului anual al societăţii de asigurare Astra, o sursă de finanţare oneroasă era căpuşarea firmelor la care Dan Adamescu ajungea acţionar majoritar, potrivit Antena3.

În 2012 - 2013 clubul de fotbal Oţelul Galati, tocmai cumpărat de Adamescu, a vărsat poliţe de asigurare către Astra în valoare de 5,3 milioane euro. Suma este enormă şi constituie o fraudă evidentă, scrie Jurnalul Naţional, comparând cu primele de asigurare mai mici plătite de TAROM pentru 24 de avioane tot companiei Astra.

Adamescu a cumpărat clubul Oţelul Galaţi după ce acesta primise sume consistente, de circa 10 milioane de euro, de la UEFA pentru participarea la Champions League.

Marius Stan, fost preşedinte al clubului l-a acuzat pe Adamescu de devalizarea FC Otelul Galaţi, care avea în conturi 7,3 milioane euro in momentul achiziţiei. La scurt timp dupa cumpărarea clubului Adamescu a cerut însă insolvenţa. Asta după ce banii fuseseră transferaţi la Astra Asigurari şi în alte companii din holding.

Citește și: Dan Adamescu şi cei patru judecători de la Tribunalul Bucureşti, trimişi în judecată

În timp ce clubul era căpuşat de proprietar, fotbaliştii accidentaţi au fost nevoiti să-şi plătească tratamentele şi spitalizarea din propriile venituri.

Dan Adamescu este arestat pentru manevre frauduloase şi corupţie în procedurile de insolvenţă ale unor companii din holding. Avocatul lui Adamescu s-a sinucis cu puţin timp înainte de arestare afaceristului.

Citește și: STENOGRAME din dosarul DAN ADAMESCU. Care era traseul mitei

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel