Daimler cumpără 25% din Car2Go. Negocieri cu BMW
Data publicării:
Autor: Irina Constantin
WhatsApp
Daimler plătește 70 de milioane de euro ca să achiziționeze participația de 25% a Europcar la serviciul de car-sharing Car2Go. 

Achiziția deschide calea ca Mercedes şi BMW să producă taxiuri fără şofer, transmite Reuters.

Car2Go - DriveNow, combinare de servicii

Daimler şi BMW, cei mai mari producători de automobile de lux din Germania, sunt deja în negocieri pentru a combina serviciile lor de car-sharing, Car2Go şi DriveNow, au declarat, pentru Reuters, surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul.

Automobile fără șofer

Companiile se pregătesc pentru o nouă eră a serviciilor de mobilitate, unde automobilele fără şofer le-ar permite să se extindă pe un segment de afaceri care este în prezent dominat de Uber în SUA şi Didi Chuxing în China.

Serviciile de car-sharing Car2Go (Daimler) şi DriveNow (BMW) au o prezenţă importantă în oraşele din Europa, dar lansarea automobilelor fără şofer ar stimula expansiunea în domeniul serviciilor autonome de taxe, susţin sursele.

Consolidare dominație în Europa

Daimler şi BMW vor să-şi combine afacerile pe segmentele de car-sharing, ride-hailing (comanda unei maşini prin intermediul unei aplicaţii), încărcarea vehiculelor electrice şi servicii digitale de parcare, consolidându-şi dominaţia pe piaţa europeană.

Recent, BMW a cumpărat toate acţiunile deţinute de Sixt la firma lor mixtă DriveNow, deschizând calea pentru o alianţă cu rivala Daimler, în domeniul serviciilor de transport car-sharing şi robo-taxi.

33% din piața globală de taxi. Creștere de opt ori până-n 2030

Piaţa pentru servicii de ride-hailing reprezintă acum 33% din piaţa globală de taxi şi ar putea creşte de opt ori, până la 285 miliarde de dolari, până în 2030, după ce vor fi operaţionale robo-taxiurile, susţin analiştii de la Goldman Sachs.

Dezvoltarea serviciilor de ride-hailing şi perspectiva vehiculelor fără şofer a dus la prognoze potrivit cărora oamenii vor renunţa să îşi cumpere şi să îşi conducă propriile automobile în favoarea plăţii pentru călătorii individuale.

În România, Daimler are două unităţi de producţie, la Cugir şi Sebeş.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News


WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel