Daily Mail: Sute de britanici, blocați în România după un zbor anulat
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Sute de turişti britanici au rămas blocaţi în România, după ce compania low-cost Wizz Air a anulat un zbor ce urma să decoleze de pe aeroportul Otopeni şi nu le-a oferit pasagerilor niciun zbor alternativ până săptămâna viitoare, scrie Daily Mail.

UPDATE: "Aeronava care trebuia să opereze zborurile Wizz Air W6 3017 Otopeni - Glasgow și W6 3018 Glasgow - Otopeni din data de 28 august a fost supusă unei inspecţii tehnice neprogramate. Inițial, inginerii au prevăzut doar o întârziere, însă inspecţia a durat mai mult decât se aștepta, iar compania aeriană a fost nevoită să anuleze zborurile. În conformitate cu politica WIZZ şi cu practicile companiilor aeriene, pasagerilor li s-a oferit fie posibilitatea reprogramării rezervării, gratuit, pe următoarele zboruri Wizz Air sau o rambursare completă. De asemenea, compania a oferit cazare și vouchere de alimente pentru acei călători care au ales să aştepte umătorul zbor. Mai mult decât atât, compania a informat pasagerii cu privire la drepturile lor, în conformitate cu legislaţia UE privind compensaţia, precum și cu felul în care se pot înscrie pentru compensare.  Wizz Air menține în permanenţă dialogul cu pasagerii afectaţi de situaţie și continuă să se asigure că nevoile lor sunt satisfăcute. Wizz Air își cere sincer scuze tuturor pasagerilor ale căror planuri de călătorie au fost afectate de această situaţie, însă siguranța -a pasagerilor, a echipajului și a aeronavelor - este prioritatea numărul unu a companiei.”, se arată într-un comunicat transmis DCNews.

---

Avionul Wizz Air trebuia să decoleze pe 28 august de pe aeroportul Otopeni.

Înainte de decolare, pasagerii britanici au fost informaţi că aeronava nu poate să plece din cauza unei defecţiuni tehnice. O parte din pasageri au reuşit să plece spre casă, după ce au achiziţionat bilete de la companii rivale spre Glasgow.

De asemenea, un al doilea zbor care urma să decoleze joi seara de pe aeroportul Otopeni a fost anulat de Wizz Air.

Potrivit unui turist britanic, pasagerilor li s-a transmis că pot sta pe durata săptămânii la un hotel, dar a existat o dispută cu privire la cine ar urma să plătească pentru cazare, înainte ca Wizz Air să accepte acoperirea costurilor pentru pasagerii blocaţi în Bucureşti.

Un purtător de cuvânt al companiei aeriene şi-a cerut scuze pentru incident şi a oferit rezervări gratuite sau rambursări integrale pentru toţi pasagerii afectaţi de anularea zborului de luni spre Glasgow.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel