Dacian Cioloş, semnale că USR nu susţine Guvernul Ciucă: PSD şi PNL sunt datoare
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Facebook Dacian Cioloş
Facebook Dacian Cioloş
Dacian Cioloş a transmis un mesaj prin care dă de înţeles că USR nu va vota Guvernul Ciucă. 

"PNL și PSD sunt datoare să lămurească ce își doresc de la actuala situație și cum vor să iasă din această criză politică. USR a propus o soluție care a fost refuzată de către Parlament și, în consecință, nu poate face altceva decât să aștepte ca cele două partide să găsească o modalitate prin care să deblocheze situația. Suntem conștienți de gravitatea situației și cerem PNL și PSD să propună rapid un program de guvernare și o echipă cu care să vină în Parlament cât mai rapid. Premierul desemnat, Nicolae Ciucă, trebuie să formeze o listă de miniștri și să ofere un program de guvernare prin care să garanteze că poate gestiona criza sanitară și cea energetică.

Nu ni s-a cerut sprijinul sau ajutorul, am avut câteva discuții telefonice neconcludente din care am tras concluzia că există un soi de înțelegere între cele două partide, așa că nu ne rămâne decât să vedem ce soluție pot oferi. Presupun că în ultimele săptămâni au lucrat la soluții concrete, așa că e momentul să le prezinte. Suntem în continuare convinși că o criză politică nu poate fi rezolvată decât politic și că ea trebuie asumată de către partide care să fie direct răspunzătoare în fața electoratului. Orice altă soluție e o fugă de răspundere și cauționează greșeli care nu vor putea fi niciodată asumate politic, pentru că am ales premieri de fațadă", a transmis Dacian Cioloş pe Facebook. 

Cioloş nu vrea Guvern minoritar

De altfel, după nominalizarea lui Nicolae Ciuca pentru funcţia de premier, Dacian Cioloş a declarat că nu vrea un Guvern minoritar PNL-UDMR.

 „Nu putem să suținem un guvern minoritar... Un guvern minoritar nu poate să facă lucrul acesta nu poate să ia decizii cu majoritate, una e să ai vot de învestitură, alta e să ai o majoritate în Parlament care să ia decizii importante... Nu putem să susținem un guvern minoritar câtă vreme există posibilitatea de a construi o majoritate.... Noi votăm un guvern din care să facem parte. România are nevoie acum de un guvern cu puteri depline.... PNL are de ales dacă vrea o majoritate sau dacă vrea să treacă doar un guvern susținut din umbră de PSD”, a mai spus liderul USR.

„Noi am cerut să avem un premier din partea PNL altul decât Florin Cîțu. Dacă va fi domnul Ciucă o să vedem ce are de gând să facă domnul Ciucă și abia apoi putem să comentăm pe marginea intențiiilor dânsului. Important pentru noi e ce va face, ce anume își va asuma și ce nu își va asuma, și din acest punct de vedere vom lua decizia”, a declarat Dacian Cioloș.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel