Dacian Cioloş, luat pe sus de ecologiști. De ce probleme s-a lovit premierul
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Premierul Dacian Cioloș a fost abordat, luni, la Alba Iulia, de un grup de reprezentanți ai unor asociații ecologiste care i-au dat o sesizare cu privire la problemele de mediu din municipiul Sebeș. Ei i-au cerut premierului să intermedieze o întâlnire cu ministrul de resort, Cristiana Paşca Palmer.

"Vrem să vă informăm în legătură cu Sebeşul. (...). Doamna ministru al mediului a promis, într-o conferinţă de presă, că va veni la Sebeş, însă nu am primit niciun răspuns concret până acum data la care va fi. (...). Este o problemă foarte mare cu poluarea (la Sebeş -n.r.). Sunt două procese ale Ministerului Mediului cu societatea Kronospan. Până în acest moment s-au pierdut ambele procese. Unul este cu recurs şi urmează să se facă recurs la cel de-al doilea proces", i-a spus prim-ministrului reprezentanta Asociaţiei 'Prima Natură', Monica Vlad, potrivit Agerpres.

Monica Vlad a afirmat că în vara trecută la Sebeş a fost depăşit în mai multe rânduri indicatorul la ozonul troposferic, despre care a susţinut că este foarte nociv, dar că Agenţia pentru Protecţia Mediului Alba ar fi transmis că datele ar fi fost distorsionate.

"Deci avem foarte multe probleme şi v-am ruga, dacă aveţi timp şi dumneavoastră, să citiţi aceste hârtii", i-a mai spus premierului reprezentanta ONG-ului. În replică, Dacian Cioloș a afirmat că ministrul mediului o să se deplaseze la Sebeş pentru a discuta despre problemele ridicate de Asociaţia 'Prima Natură'. "O să vorbesc cu doamna ministru să vină încoace, să discutaţi în detaliu", i-a transmis Dacian Cioloş reprezentantei asociaţiei din Sebeş.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel