Dacian Cioloş, dat ca sigur viitor premier. Ce spune Bogdan Chirieac
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Preşedintele Klaus Iohannis a avut, marţi, cea de-a doua rundă de consultări cu UDMR, UNPR, ALDE și minoritățile naționale pentru desemnarea viitorului premier. Potrivit unor surse politice, fostul comisar european Dacian Cioloş are cele mai mari şanse pentru nominalizare, președintele Iohannis urmând să respingă propunerea PSD, Liviu Voinea. Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat, marți, la România TV, în legătură cu acest subiect. 

"Cu toții am fost informați pe surse că dl Dacian Cioloș va fi nominalizat premier de către președintele Klaus Iohannis. Este un nou început pentru România. Partidele politice s-au dat deoparte. Rezultă că noi am votat degeaba în 2012. (...) Pe de altă parte, tot ce va face acest Guvern, dacă va face lucruri bune, ele se vor adăuga imaginii președintelui Iohannis, dacă va eșua, va fi eșecul președintelui Iohannis. Nu mai există, din momentul în care dl Iohannis îl nominalizează pe dl Cioloș, un buffer, o zonă de siguranță între Guvern și Președinție. Totul va fi decontat cu plus sau cu minus de către președintele Iohannis", a comentat, marți, prin telefon, la România TV, analistul politic Bogdan Chirieac.

Citește și: Tăriceanu: Iohannis anunță azi premierul. ALDE susține un guvern politic

Preşedintele Klaus Iohannis va face, astăzi, la ora 17:00, declaraţii la Palatul Cotroceni. Şeful statului va anunţa numele premierului desemnat, în urma celei de-a doua runde de discuții cu partidele parlamentare.

Luni, șeful statului a avut consultări cu PSD și PNL, iar astăzi, cu reprezentanții UDMR, UNPR, ALDE și ai minorităților naționale.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel